En directe

El rosari

ESGLÉSIA

L'Església aprova el seu Pla de Reparació Integral a les Víctimes d'Abusos 

El president de la Conferència Episcopal demana al govern espanyol i a les administracions públiques "respecte per als procediments de l'Església, que vol ajudar les víctimes de manera unilateral"

9 juliol 2024

Redacció

Comparteix
Pla de Reparació Integral a les Víctimes d'Abusos de l'Església

La Conferència Episcopal Espanyola ha aprovat avui, juntament amb els ordes religiosos aplegats a la CONFER, el pla per atendre a les víctimes d'abusos sexuals al si de l'Església, conegut com a PRIVA (Pla de Reparació Integral a les Víctimes d'Abusos). I ho fan com una "obligació moral", encara que no serà jurídicament obligatori, tal com ha explicat el president de la CEE, Luís Argüello.

Aquest pla es tira endavant per poder atendre especialment a totes les persones afectades que han vist prescrits els seus casos per la justícia civil. Una comissió assessora els estudiarà i delimitarà la resposta econòmica i assistencial pertinent. Tant Argüello com el president de la CONFER, Jesús Díaz Sariego, han volgut deixar clar que si una diòcesi o orde no pot o no vol assumir qualsevol pagament, ho farà l'Església en "comunió de béns" i que "sempre hi haurà una resposta adequada" ha assegurat Díaz Sariego. També, que s'escoltarà a les associacions de víctimes en aquest òrgan assessor.

"Sempre hi haurà una resposta adequada"

El president de la CEE ha defensat la unilateralitat de l'aprovació del PRIVA davant la intenció expressada pel govern central de tutelar-lo. "No responem a cap retret del govern amb aquest pla, sinó que ho fem des del marc jurídic que té l'Església davant l'Estat". El president de l'Episcopat ha recordat al govern que l'Estat té responsabilitat davant de tots els casos d'abusos (la majoria en el si de la família), a l'hora d'establir marcs d'actuació.

Finalment, Luis Argüello ha aclarit que aquest Pla de Reparació Integral a les Víctimes d'Abusos és també pels casos de laics que treballin o hagin treballat per a l'Església. Tant el president dels bisbes com el dels religiosos han recordat, a més, que la majoria de les víctimes no estan a cap associació i que han de ser escoltades sovint en el silenci o en la seva visió personal de les ferides.

Més actualitat

CULTURA

MÚSICA

Roger Mas: "Estem més armats que no ens pensem. Hi ha país!"

Roger Mas i la Cobla Sant Jordi

El cantautor presenta el segon volum de la seva col·laboració amb la Cobla Sant Jordi

17 octubre 2024

Redacció

POLÍTICA

Carme Forcadell: “Estic treballant per recosir l'independentisme i ara caldrà recosir ERC” 

Carme Forcadell crisi a Esquerra Republicana

L'expresidenta del Parlament creu que la polèmica dels cartells és "una taca ètica" als més de 90 anys d'història "impol·luta" del partit

17 octubre 2024

Redacció

POLÍTICA

Nacho Martín Blanco: “Pedro Sánchez té complicada la continuïtat. Hauria de marxar pel seu propi peu” 

cas Koldo

Sobre la moció de censura amb el suport de Junts, el diputat del PP deixa clar que el partit “no ha de pidolar el suport de ningú”

16 octubre 2024

Redacció