En directe

Trotamundos

POLÍTICA

Sense categoria

CCOO alerta que la reforma de les baixes laborals dilueix el debat sobre la reducció de la jornada 

El sindicat lamenta que se n'ha assabentat pels mitjans "qualsevol reforma que afecti gent treballadora ha de comptar amb els agents socials"

4 octubre 2024

Comparteix
reforma de les baixes laborals

CCOO de Catalunya ha alertat que la reforma de les baixes laborals "dilueix el debat” sobre la reducció de la jornada. En una entrevista al programa a El Matí a Ràdio Estel, Saida Ehliluch, responsable d'ocupació i protecció social del sindicat, ha criticat la proposta del Govern espanyol de plantejar que una persona pugui treballar estan de baixa, en alguns casos. Ehliluch denuncia que aquesta reforma “és una estratègia de govern i patronal per diluir el debat sobre la reducció de la jornada laboral”. En tot cas, el sindicat no donaran suport a la proposta. “No farem que la gent treballadora compagini la feina amb la baixa laboral d’un metge”, ha avisat. Amb tot, creu que és una forma de pressionar als treballadors. “Agreuja la salut física i mental. No sé si una persona que està passant per un procés de quimioteràpia pot tornar a la feina”, ha sentenciat. 

D'altra banda, Ehliluch ha lamentat que els sindicats s’hagin assabentat de la reforma de les baixes laborals pels mitjans. “No coneixem el contingut ni si es basa en algun estudi o alguna cosa d’aquest tipus”, ha remarcat. Amb tot, la membre del sindicat creu que el Govern espanyol ha de comptar amb els agents en qualsevol àmbit que afecti els treballadors del país. 

Dos milions d’hores extres setmanals

El sindicat creu que el que cal abordar és la gran quantitat d’hores extres que assumeixen els treballadors. Segons Ehliluch, a Espanya es fan “dos milions sis-centes mil hores extres setmanals”. Unes xifres que, segons el sindicat, es podrien convertir en setanta mil llocs de treball. "Amb la reivindicació de la jornada laboral, la patronal demana més mà d’obra perquè no tenen treballadors. Doncs nosaltres els diem que a Espanya tenim moltíssima gent a l’atur que podria treballar", recorda Ehliluch. 

Escolta l'entrevista a Saida Ehliluch, responsable d'ocupació i protecció social de Comissions Obreres de Catalunya

0:00 / 0:00

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Ràdio Estel amplia el servei pastoral 

servei pastoral de Ràdio Estel

A partir del proper dilluns 7 d'octubre, l'emissora recupera les Laudes i el Rosari a partir de les 7 del matí

4 octubre 2024

Redacció

SOCIETAT

Rodalies pren les primeres mesures per corregir el pla alternatiu entre Sant Vicenç de Calders i Tarragona 

corregir el pla alternatiu entre Sant Vicenç de Calders i Tarragona

El director de Rodalies, Antonio Carmona, avança a Ràdio Estel que milloraran la senyalització als usuaris i posaran carpes

3 octubre 2024

Redacció

POLÍTICA

Lluís Llach: "Junqueras no va fer el mateix pel referèndum que Puigdemont" 

Puigdemont Junqueras

El president de l’Assemblea Nacional Catalana creu que els partits independentistes han de renovar els seus lideratges

1 octubre 2024

Redacció