En directe

El Matí a Ràdio Estel

RELIGIÓ

Xabier Gómez: "Els migrants formen part de la solució i cal reconèixer la seva aportació a la societat"

El dominic i bisbe electe de Sant Feliu de Llobregat admet que l'ha sorprès el nomenament, però assegura que vol "conèixer la diòcesi en la seva diversitat i caminar amb la seva gent"

8 octubre 2024

Redacció

Comparteix
Roda de premsa de Xabier Gómez com a nou bisbe electe de Sant Feliu
Fotografia: Agustí Codinach

El dominic Xabier Gómez, nomenat aquest dimarts pel Papa nou bisbe de Sant Feliu de Llobregat, ha dit a Ràdio Estel que assumeix el nou encàrrec amb voluntat de "fer un servei a la diòcesi i al poble de Déu que hi camina", tot i que ha reconegut que està "molt sorprès, en no esperar aquest encàrrec, però l'Església ha dit 'vine!' i la resposta ha estat afirmativa". En una entrevista al programa Sense distància, el fins ara director del Departament de Migracions a la Conferència Episcopal Espanyola, ha assegurat que la presència de migrants entre nosaltres "és sobretot una oportunitat, no tant un problema, perquè aquestes persones formen part de la solució i cal reconèixer la seva aportació a l'enriquiment de la societat, tant a nivell econòmic com en el terreny cultural, a banda del benefici dels qui venen de fora per a les comunitats catòliques".

El bisbe electe de Sant Feliu de Llobregat ha comentat, a més, que "les diòcesis també treballen en la solidaritat, amb els corredors d'hospitalitat de la Conferència Episcopal, i sempre molt a prop, per exemple, de les diòcesis canàries". En aquesta línia, ha afegit que "hi ha una diversitat molt gran, també a Sant Feliu", i ha expressat el seu desig de "conèixer millor tota la realitat diocesana de Sant Feliu per caminar amb la seva gent". Sobre Agustí Cortés, el seu predecessor, Xabier Gómez ha dit que "l'únic que es pot fer és donar-li les gràcies de tot car per tot el que ha donat, pel seu servei i per com ha engegat la nova diòcesi". Als creients d'aquest jove bisbat, el dominic els ha demanat "que es deixin portar per l'Esperit Sant i siguin testimonis d'esperança en aquest moment de l'Església de Sant Feliu, ja que és el que ens demana el Senyor en aquest moment: que tots plegats siguem collar per anunciar Jesucrist entre els nostres veïns i conciutadans".

Xabier Gómez, nascut a Azkoitia (Guipúscoa) el dia 11 d'abril de 1970, era des de l'any 2021 director del Departament de Migracions de la Conferència Episcopal Espanyola. Va ser ordenat sacerdot a la diòcesi de Sant Sebastià el 1994 i es va incorporar a l'Orde de Predicadors, els dominics, l'any 2003. Xabier Gómez, també llicenciat en Teologia i Màster en Orientació i Mediació Familiar, és especialista en Mediació Social i Intercultural, i ha exercit la seva missió com a prevere i religiós en aquestes àrees, incloent-hi la de la relació entre fe i cultura. El diumenge 24 de novembre a les 18 hores, se celebrarà una Missa de comiat al bisbe Agustí Cortés, ara durant un temps breu administrador apostòlic, i dissabte 30 de novembre la catedral de Sant Llorenç acollirà l'ordenació episcopal amb l'inici del ministeri de Xabier Gómez com a nou pastor titular de Sant Feliu.

Entrevista Xabier Gómez, bisbe electe de Sant Feliu

0:00 / 0:00

Més actualitat

ACTUALITAT

POLÍTICA

Susana Segovia: "L'acord d’investidura s'ha de posar negre sobre blanc"

La portaveu dels comuns veu la promesa de 50.000 habitatges públics "un bon punt de partida, però no d'arribada"

9 octubre 2024

Redacció

RELIGIÓ

Xabier Gómez, nomenat nou bisbe de Sant Feliu de Llobregat

Xabier Gómez nou bisbe de Sant Feliu

L'ordenació episcopal serà el 30 de novembre a les 11, a la catedral de Sant Llorenç de Sant Feliu de Llobregat

8 octubre 2024

Redacció

INTERNACIONAL

Jordi Armadans veu el futur del poble palestí "molt depriment i patiment" 

un any de l'atac de Hamàs a Israel

El politòleg, periodista i analista de pau i conflictes exigeix als governs del món una solució urgent al conflicte del Pròxim Orient

7 octubre 2024

Redacció