En directe

El Matí a Ràdio Estel

POLÍTICA

Carme Forcadell: “Estic treballant per recosir l'independentisme i ara caldrà recosir ERC” 

L'expresidenta del Parlament creu que la polèmica dels cartells és "una taca ètica" als més de 90 anys d'història "impol·luta" del partit

17 octubre 2024

Redacció

Comparteix
Carme Forcadell crisi a Esquerra Republicana

L'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha assegurat que ella està treballant per "recosir l'independentisme i ara caldrà recosir el partit" davant de la crisi a Esquerra Republicana. En una entrevista al programa a El Matí a Ràdio Estel, Forcadell ha defensat que continuarà com a militant del partit "guanyi qui guanyi", després del congrés de la formació previst per a finals de novembre. "Cal refer el catalanisme i l'independentisme", ha asseverat. De tota manera, l'expresidenta de la cambra catalana ha assegurat que ella no tindrà cap "paper actiu". Sigui com sigui, Forcadell ha reiterat que calen "cares noves" al capdavant de partit i ho ha justificat amb els mals resultats d'ERC a les últimes 4 eleccions. "No ho hem fet bé", ha reconegut.

Estructura B a ERC

Forcadell ha defensat que a "ERC no hi ha una estructura B". "N'estic convençuda", ha assegurat. L'expresidenta del Parlament ha valorat que els cartells contra els germans Maragall "no és una cosa del partit i de la militància", sinó "d'unes quantes persones que mereixen tota la reprovació. Mereixen no estar dins del partit". "És una manera de procedir horrorosa i crec que no està dins dels límits ètics", ha carregat. Forcadell creu que la polèmica suposa "una taca ètica" als més de 90 anys d'història "impol·luta" del partit.

Per tot plegat, Forcadell ha lamentat que "tot aquest fangar està tapant" conèixer les "propostes de les candidatures, les estratègies, com es recuperaran els vots perduts, etc.". De fet, l'expresidenta ha valorat que està veient "poques propostes polítiques". "N'he sentit poques i la militància ha de saber", ha dit.

Forcadell desconfia del pacte ERC-PSC

Forcadell també desconfia del pacte d'ERC amb el PSC per haver investit Salvador Illa. "Està molt bé les paraules, però calen fets. Quan vegi fets, podré confiar", ha sentenciat. De fet, ha comentat que no recorda una votació de la militància tan igualada entre el sí i el no. L'expresidenta ha valorat que aquest resultat "vol dir que la militància desconfia del pacte amb els socialistes i s'ha d'estar molt vigilant".

"Hem d'aconseguir que s'apliqui l'amnistia a Puigdemont perquè torni"

Forcadell ha defensat que l'independentisme ha de treballar per "aconseguir que s'apliqui l'amnistia a Carles Puigdemont i pugui tornar quan i com vulgui". Alhora, l'expresidenta del Parlament ha defensat que ERC hauria de recuperar les relacions amb Junts. "Crec que formen part d'aquest catalanisme i independentisme i quan van tenir una estratègia comuna o van compartir estratègies, vam aconseguir objectius importants", ha recordat.

Escolta l'entrevista a Carme Forcadell, expresidenta del Parlament de Catalunya

0:00 / 0:00

Més actualitat

SANITAT

SOCIETAT

L’Acra veu innecessari reintroduir la mascareta a les residències 

mascaretes a les residències

La patronal de residències recorda que posar la mascareta a les persones grans “no és fàcil”

18 octubre 2024

Redacció

CULTURA

MÚSICA

Roger Mas: "Estem més armats que no ens pensem. Hi ha país!"

Roger Mas i la Cobla Sant Jordi

El cantautor presenta el segon volum de la seva col·laboració amb la Cobla Sant Jordi

17 octubre 2024

Redacció

POLÍTICA

Nacho Martín Blanco: “Pedro Sánchez té complicada la continuïtat. Hauria de marxar pel seu propi peu” 

cas Koldo

Sobre la moció de censura amb el suport de Junts, el diputat del PP deixa clar que el partit “no ha de pidolar el suport de ningú”

16 octubre 2024

Redacció