L'Associació Catalana de Recursos Assistencials pensa que no cal reintroduir la mascareta a les residències. El seu director d'operacions, Antoni Vidal, ho ha valorat en una entrevista al programa a El Matí a Ràdio Estel. Tot plegat després que Sanitat estigui estudiant tornar a fer obligatòria aquesta mesura en funció de la situació epidemiològica de grip i de covid-19. "No detectem que hi hagi una necessitat de reintroduir la mascareta", ha defensat. Vidal ha explicat que "no és fàcil posar la mascareta a persones amb demències". "Se la treuen", ha comentat. Sigui com sigui, el director d'operacions ha assegurat que "fins que no hi hagi directrius, no s'anticiparan".
El 2025 hi haurà mig milió més de persones grans
Vidal ha demanat més recursos i de millor qualitat per atendre les persones grans perquè "la generació dels anys 60 i 70 cada cop es fa més gran". "Les persones de 80 anys passaran de mig milió a 1 milió 2050 i no està lluny", ha avisat. Vidal també ha alertat que hi ha una falta "d'innovació tecnològica" per reduir les llistes d'espera per accedir a prestacions i serveis per a la dependència. "El que es demana és que sigui més eficient", ha comentat Vidal. Alhora, el director d'operacions de l'ACRA ha demanat que les administracions treballin "conjuntament".
Homologació de títols universitaris
Des de l'ACRA també denuncien que hi ha moltes traves burocràtiques a l'hora d'homologar títols de països estrangers perquè una sol·licitud pot tardar entre dos i tres anys a resoldre's. Això fa que moltes persones que viuen a Catalunya tardin molt a poder regularitzar la seva situació laboral. Des de l'Associació demanen a les administracions que agilitzin aquests tràmits per poder solució una problemàtica que fa temps que s'arrossega.