El claretià i amic de les comunitats Coptes d’Egipte Anton Maria Vilarrúbies ha valorat a la Fórmula Estel d’Oriol Casals el viatge del Papa Francesc a Egipte: “Davant cristians i musulmans, davant les bases emprobides del poble i dels governants polítics, el Papa ha pronunciat unes frases que marquen el seu pontificat, per exemple: ‘El fet d’educar per a obrir-se amb respecte i dialogar sincerament amb l’altre, reconeixent els seus drets i llibertats fonamentals, especialment la religiosa, és la millor manera de construir el futur plegats’". Vilarrúbies ha afegit que “l’Islam careix d’un valor que té l’Evangeli de Jesús: el perdó. I no solament això, sinó que per a l’Islam la revenja és un valor, com ho era en el món grecoromà”.
El claretià, impulsor d'iniciatives ecumèniques i espirituals a Egipte, també explica que els cristians coptes són els primers que pateixen els atacs dels islamistes radicals: “En la pedagogia del bahaisme s’inculca la idea que el cristianisme és la religió del món occidental: conqueridor, explotador, i per tant, pecador. Cal perseguir els cristians per fer-los desaparèixer, començant per l’Orient Mitjà. Això els cristians coptes ho tenen claríssim, perquè en són víctimes, igual que ho són les comunitats de Síria, Iraq, Irán, Pakistán, Sudán, Níger, Moçambic...”. El també biblista ha dit que confia que l’Islam viurà un renaixement i una il·lustració com el cristianisme, per a modificar els seus compartaments i esdevenir un Islam humanitzat, i creu que el canvi ha de venir per les dones. Vilarrúbies ha conclós que “la presència del Papa a Egipte ha estat molt positiva, un pas vers una civilització universal humanitzada”.
El Papa Francesc va realitzar el seu 18è viatge internacional a Egipte del 28 al 30 d’abril. Aquesta visita és fruit d’una invitació tant de les autoritats civils com de les religioses coptes, catòliques i musulmanes, del Papa copte Teodor II i sobretot el gran imam de la Mesquita d'Al Azhar, Ahmed Mohamed el-Tayyib.