Espanya va rebre la setmana passada durant l'examen sobre drets humans de Nacions Unides amb les crítiques d'una vintena de països que la van emplaçar a fer esforços per garantir la llibertat d'expressió i el dret a manifestació i reunió, així com evitar excessos policials que vagin en detriment dels drets. Les exigències dels estats arriben després que bona part dels 89 informes de la societat civil hagin denunciat les càrregues policials de l'1-O i les conseqüències judicials que s'han derivat del procés català i que diferents òrgans vinculats a l'ONU hagin també qüestionat l'actuació policial i judicial de l'Estat espanyol. En declaracions a Ràdio Estel, l’expert en conflictes internacionals i director de la Fundació Carta per la Pau dirigida a l’ONU, Jordi Palou Loverdos, ha explicat que “aquestes recomanacions de l’organisme internacional es fan a tots els estats membres”, cada cinc anys, com si fos un examen, malgrat que “ l'ONU no té cap capacitat coercitival”.
Avui també al programa A Primera Hora de Ràdio Estel hem parlat amb Greenpeace per saber si funcionen les polítiques de zero emissions a Catalunya.
Pots tornar a escoltar AQUÍ
Més actualitat
SOCIETAT
Joan Delort acusa Carlos Mazón de ser “un Pinotxo amb potes”
El recent jubilat director dels Bombers diu que la gestió de la Dana al País Valencià va ser “un desastre” i que les morts eren “evitables” i ha acusat “d’incompetència” el govern de la Generalitat Valenciana
9 gener 2025
Redacció,