RÀDIO ESTEL
Ajuda a l'Església Necessitada i la Delegació de Joventut de Barcelona valoren la Nit dels Testimonis com un impuls pels perseguits
La Nit dels Testimonis, celebrada divendres passat a la Basílica del Pi de Barcelona, i tota la realitat dels cristians perseguits han estat els principals…
12 maig 2015
Redacció, 
La Nit dels Testimonis, celebrada divendres passat a la Basílica del Pi de Barcelona, i tota la realitat dels cristians perseguits han estat els principals temes aquest dimarts en el programa L'Església no s'atura, de Ràdio Estel. Rocío Ertmann, col·laboradora de la Delegació de Pastoral de Joventut de Barcelona, i Marta García, d'Ajuda a l'Església Necessitada a la capital catalana, han representat les dues entitats organitzadores de la vetllada d'ara fa uns dies. Marta García ha explicat que "aquesta vegada han estat tres testimonis, de Nigèria, de l'Iraq i de la Xina, i tots han presentat la realitat de la persecució des de diferents vessants, per exemple l'arribada en pastera a Espanya, en el cas del nigerià, la duresa de la guerra i la pressió per fugir en el cas del prevere iraquià Douglas Bazi i la difícil situació de clandestinitat que viu l'església catòlica a la Xina, a partir de l'exemple d'una verge consagrada procedent del gegant asiàtic".
Rocío Ertmann ha dit que va quedar molt impactada "pel relat que va explicar el sacerdot iraquià, que va deixar l'Església de casa nostra com una comunitat descafeïnada, perquè aquí podem triar on anem a Missa mentre allà es juguen la vida pel fet d'anar a una església a pregar". La representant d'Ajuda a l'Església Necessitada ha destacat que "els rostres dels perseguits ens connecten amb una realitat de por, de dificultats i d'interpelació, perquè ells ens demanen que preguem per ells i que siguem la veu dels qui no tenen veu". En aquest sentit, Marta García ha recordat que "Douglas Bazi ha patit un segrest, agressions físiques i altres opressions, cosa que l'ha portat a agermanar-se amb el perdó als qui actuen contra la fe en Crist".
La col·laboradora de la Delegació de Joventut de l'Arquebisbat de Barcelona s'ha referit, a més, a la por com una "realitat humana que és present i conviu amb el testimoni del cristianisme autèntic". Tant la mateixa Rocío Ertmann com la treballadora d'Ajuda a l'Església Necessitada han comentat igualment la contraposició entre el fet humà de no voler ni la persecució ni el martiri amb l'alegria i la disposició d'assumir la creu de Jesucrist i fer-la present en les nostres vides.
Marta García ha explicat que la Nit dels Testimonis, que s'ha fet aquests últims anys "al voltant del 13 de maig, festa de la Mare de Déu de Fàtima, té els objectius de retre homenatge als sacerdots i laics que han mort per la seva fe, escoltar realitats en directe i enfortir la nostra mateixa fe, tot per acabar amb una pregària amb el Santíssim exposat". Finalment, Rocío Ertmann ha subratllat que "els joves catalans d'avui poden adonar-se, en una experiència com la de la Nit dels Testimonis, que hi ha moltes persecucions viscudes també en ambients d'aquí, com ara la universitat, l'escola o altres ambients". "La fe es pot transmetre en totes les realitats", ha conclòs aquesta jove, enginyera industrial i actualment a l'atur.
Es pot escoltar aquí tota l'edició d'aquest dimarts del programa L'Església no s'atura.