Una investigació científica apareguda a la revista europea de control de malalties infeccioses 'Eurosurveillance', conclou que el virus que va afectar tota una granja de visons a Galícia procedia d'aus silvestres, que tenien grip aviària. Els experts sanitaris segueixen amb atenció aquesta mutació del virus, per por que acabi saltant i afectar els humans, però l'Organització Mundial de la Salut avalua el risc de contagi com a "baix".
En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', el metge epidemiòleg de l'Hospital Clínic de Barcelona, el doctor Antoni Trilla, ha explicat que "ara la gent és més conscient del risc que poden tenir aquestes malalties quan passen dels animals a les persones". A més, afegeix que "s'ha d'estudiar molt el món de la salut animal per saber si tenim les eines perquè no es produeixin contagis".
"S'ha d'estudiar el món de la salut animal per saber si tenim les eines perquè no es produeixin contagis"
En aquest sentit, el doctor ha argumentat que la tecnologia que s'ha utilitzat per fer les vacunes contra la Covid, és més adaptable a la grip i a una possible nova soca i és un avenç que es podria utilitzar per a les vacunes que es facin en un futur.
Sobre la pandèmia i l'eliminació de l'obligatorietat de les mascaretes al transport públic, el doctor Trilla s'ha mostrat prudent pel que fa al contagi, tot i que ha indicat que la fase més dolenta ha acabat i és molt poc probable que es facin passos enrere.