Anwar Shomali, laic, pare de família i nebot del bisbe auxiliar de Jerusalem, assegura que "no és fàcil ser àrab, cristià i palestí a l'Orient Mitjà". Ho ha explicat en una entrevista a 'La Caravana' de Ràdio Estel, on també ha remarcat que aquests territoris són rics.
FOTO: Said Khatib | AFP
"Tenim un país que és un paradís, religions monoteistes conviuen aquí, podem viure com reis. Tothom ha de posar una mica de la seva part i començar un camí de pau duradora". Shomali recorda que fa dècades que el conflicte és present, i encara no s'ha pogut assolir cap entesa.
"No és fàcil ser cristià dins d'una societat multicultural"
Per a Shomali, la fe és el més important per superar la guerra i continuar vivint en un país que arrossega, des de fa dècades, el conflicte. "Les nostres arrels es remunten als primers segles, els primers cristians que han habitat en aquest terra. Per tant, ens aferrem a la nostra fe", assegura.
D'altra banda, remarca que no és fàcil ser cristià dins d'una societat de diverses cultures i religioses. "Els cristians som una petita minoria. Fa segles que hi som i volem continuar vivint-hi", reafirma.
Per on passa la solució?
Sobre el futur del conflicte, aquest cristià pare de família confia en les negociacions i el reconeixement dels drets de les dues parts per arribar a assolir la pau al país, "lluny de tots els interessos polítics". Shomali també ha demanat que el pròxim 15 d'octubre dediquem el rosari a la Terra Santa perquè hi hagi una pau justa i duradora per tots aquells que hi viuen.
El seu testimoni se suma al de Darío Teitelbaum, que ahir va posar el focus en la permissibilitat del règim israelià i que va haver d'interrompre l'entrevista per una alarma on residia, al kibutz Gvulot, a 7 km de la frontera amb la franja de Gaza.
El 7 d'octubre de 2023, Hamàs va atacar Israel i Israel ha respost amb un seguit de morts i ferits que no deixa d'augmentar.