Pere Roqué alerta que "Catalunya tindrà camps abandonats el proper any si no s'ajuda les explotacions que perdin la producció". En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', el president d'Asaja Lleida lamenta que "molts camps fruiters del Canal d'Urgell hauran de tirar la fruita a terra per salvar l'arbre perquè, si no, acabaria morint per estrès hídric". Roqué afegeix que "si no plou en els propers 20 o 25 dies s'haurà de començar a fer que els arbres no produeixin i gastin la poca energia per sobreviure".
El proper 6 de maig, diverses entitats en defensa de l'aigua han convocat una cimera social per abordar la sequera
Un regador dona aigua del Canal d'Urgell a un camp d'Aberca el dia d'inici de la campanya de reg | ACN
El president d'Asaja Lleida també assegura que la fruita que es veurà afectada per la sequera la propera temporada seran "les pomes, les peres i la fruita d'os". Des d'Asaja demanen al govern espanyol que declari el Pla d'Urgell zona catastròfica i que "s'activin els mecanismes per compensar econòmicament les explotacions que perdin la producció perquè puguin mantenir els arbres per a la següent campanya".
"Molts camps fruiters del Canal d'Urgell haurem de tirar la fruita a terra per salvar l'arbre"
Aquest dimarts, el Govern ha alertat que, d'acord amb els seus càlculs, el mes de setembre entrarem en fase d'emergència per sequera si no plou abans. Des de l'Associació Catalana Amics de l'Aigua asseguren, però, que "no ens podem permetre passar tot l'estiu com si no passés res". Ho ha dit Xavier Latorre, president de l'entitat, en una entrevista al programa El Matí a Ràdio Estel.
El proper 6 de maig, una dotzena d'entitats en defensa de l'aigua han convocat una cimera social per abordar la sequera. Sobre aquesta cimera, Xavier Latorre espera que "es generi una preocupació constant sobre el recurs de l'aigua". Amb tot, Latorre creu que "la sequera ha vingut per quedar-se i ha de ser una preocupació quotidiana".