Déu vos guard, amigues i amics, avui és festa i avui ésDilluns de Pasqua, la Mare de Déu de l’Alegria
Avui és el dia de menjar la mona que els padrins i lespadrines acostumeu a regalar als vostres fillols i filloles. Algunes són fetes a casa. Hi ha diversesexplicacions de l’origen del nom “mona” una d’elles diu que Mûna - en àrabantic- vol dir regal o provisió de la boca. ¡Que n’és d’important saber regalari alhora que n’és de difícil d’escollir el millor regal per a una persona. Devegades els regals més senzills i humils són els que més ens arriben al cor! El regal ens parla de gratuïtat i decreativitat, com la Resurrecció... I demones n’hi ha de totes les menes i mides. Recordo que, de petit, em vaimpressionar de veure a l’aparador de la Pastisseria Prats Fatjó, al Passeig de Gràcia deBarcelona - una de les millors pastisseries de la Ciutat- una mona gegantinaque representava el Barri Gòtic vist des de la Via Laietana, feta en xocolata.Qui la devia fer aquella mona? I qui se la devia menjar?
A les nostres mones hi sol haver ous de xocolata, que abanseren ous de debò. Segons l’estudiós romanès Mircea Éliade, “L’ouconfirma i promet la resurrecció”, que no és un naixement, sinó un renaixement...
Nenes i nens, que bo que avui, com Diumenge de Rams, pugueu tornara comunicar-vos amb els vostres padrins, ni que sigui amb una trucada o un watsapp! I que bé que ben aviat elspugeu tornar a abraçar!
Que tingueu una bona festai un bon dilluns de Pasqua.