L’informe PISA és un programa d’avaluació internacional d’alumnes que es realitza cada tres anys i què és un referent mundial estadístic en làmbit educatiu per les dades que aporta. En declaracions al programa “A primera hora” de Ràdio Estel Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la fundació Jaume Bofill, ha explicat que “l’informe Pisa és una font d’informació sobre indicadors com l’efectivitat del sistema educatiu o la transformació de l’alumnat”.
Sobre les dades obtingudes a l’informe educatiu, Miquel Àngel Alegre ha dit que “l’alumnat català ha baixat de nivell en matèries com matemàtiques i ciències, una dada que no es pot amagar i malgrat que Catalunya quedi dintre de la mitjana de l’OCDE, no podem amagar el cap sota l’ala” i fent referència a les mesures per millorar aquestes dades de cara al proper informe ha afegit que “l’informe PISA no permet fer atribucions causals fàcils i, per tant, ara el que cal és un procés reflexiu”.
D’altra banda i malgrat que l’informe PISA presenta unes dades que demostren que no estem gaire allunyats dels països nòrdics, Miquel Àngel Alegre ha comentat que “els països que presenten millors dades són també els que tenen més equitat. La diferència és que nosaltres hem de lluitar amb un factor estructural que els països nòrdics ja han resolt, com la pobresa, la redistribució de la riquesa o la desigualtat de classe i, per tant, a casa nostra l’escola ha de fer una tasca extra”. Ha subratllat que “cal més inversió i saber on destinar-la, encara que sabem que hi ha dos o tres aspectes clau, com l’ajuda als entorns més desafavorits, l’apoderament del professorat o la promoció de l’educació. Totes aquestes polítiques no les podran assolir sense un pacte de govern no partidista”.
Pots escoltar tota l’entrevista AQUÍ.
Més actualitat
SOCIETAT
"Sembla que ningú vulgui aprendre català i la realitat és que la població migrada genera una demanda que no rep resposta"
En una entrevista al programa El Matí a Ràdio Estel, la consellera Mònica Martínez Bravo aposta per donar “totes les eines possibles perquè tothom aprengui català” abans de convertir-ho en un requisit, tal com exigeix Junts en el traspàs de competències
19 desembre 2024
Redacció,