Carles Campuzano assegura que “el departament fa coses per combatre el bullying”. En una entrevista al programa El Matí a Ràdio Estel, el conseller de Drets Socials també considera que “no es pot traslladar tota la responsabilitat als centres educatius”. A més, també ha afegit que la salut mental és una de les assignatures pendents, ja que una part molt rellevant s’ha situat exclusivament en l’àmbit sanitari i també s’hauria de traslladar al comunitari. En aquest sentit, Campuzano ha conclòs que cal apostar més pels clubs socials, centres de dia i més suport als familiars de persones amb problemes de salut mental.
Reduir les llistes d’espera
Segons ha pogut saber RÀDIO ESTEL, de les més de 50.000 sol·licituds de prestacions de dependència presentades el 2019 només s’havien resolt positivament un 2,6% del total, que són poc més de 1.000. Així ho conclou un informe de la Sindicatura de Comptes que s’encarrega de fiscalitzar la gestió econòmica del sector públic. Preguntat per aquesta qüestió, Campuzano ha explicat que l’any 2022 es van resoldre el 97% de les valoracions de les persones que van sol·licitar entrar en el sistema de la dependència. “Es va passar d’una llista d’espera de més de 400 dies a 292 i l’objectiu d’aquest 2023 serà reduir-lo a la meitat”, ha indicat el conseller, que ha afegit que, per escurçar aquesta llista, cal reduir tràmits i procediments i invertir en digital.
D’altra banda, el conseller també ha especificat que, en les quatre últimes dècades, el principal problema que han tingut i continuen tenint les famílies és l’habitatge. “Quan una part molt substancial de la renda garantida, per no dir tota, serveix per pagar el lloguer d’un pis, especialment a les grans ciutats i àrees metropolitanes, aquesta transferència alleugereix el problema però no et treu de la pobresa”, ha argumentat Campuzano. El conseller ha afegit que no pot entendre com el PSC, que es va comprometre amb el govern a no presentar esmenes ni donar suport a cap altra esmena que vingui d’un altre grup parlamentari, es plantegi incomplir acords.
Mira o escolta l'entrevista en el format que més t'agradi: