RÀDIO ESTEL
Càritas diocesana de Barcelona denuncia un sistema de protecció social insuficient que no arriba a les famílies que atén
L’informe Segona onada de l’Impacte de la crisi de la Covid-19 en les llars ateses per Càritas Barcelona que aquest dimecres ha publicat Càritas de…
18 desembre 2020
L’informe Segona onada de l’Impacte de la crisi de la Covid-19 en les llars ateses per Càritas Barcelona que aquest dimecres ha publicat Càritas de la capital catalana sobre la segona onada de la pandèmia i la pobresa denuncia que les ajudes socials no arriben a les famílies vulnerables i que la majoria ni tan sols saben que existeixen ni que tenen dret a sol·licitar-les. En declaracions a Ràdio Estel, Anna Roig, cap de comunicació de Càritas Barcelona ha demanat que “es necessita una política d’ingressos mínims”. D’altra banda, ha dit que "malgrat que l’administració està superada per la situació, hauria d’abordar des d’una mirada holística el problema de l’habitatge”.
La renda garantida que la Generalitat va crear el 2017 només arriba al 5% de les famílies que atén l'entitat. Des de Càritas Barcelona s’ha obert “un servei telemàtic de sol·licituds per tramitar aquesta ajuda”. Segons ha afirmat Roig, des de l’entitat cristiana estan preocupats perquè de totes les peticions que s’han fet, “la gran majoria estan encara en procés, i algunes s’han denegat”.
L’informe de Càritas Barcelona publica unes conclusions dramàtiques: 1 de cada 5 llars ateses per Càritas Barcelona "no té cap mena d’ingrés i la pobresa severa afecta el 63% de les llars; el 52% d’aquestes llars té dificultats per portar una alimentació adequada; i el 43,1%, es troba en “apagada tecnològica”.
Les conseqüències del Covid en la població més vulnerable ens estan remetent a altres èpoques de la història com la postguerra ha explicat Anna Roig pel que fa a la crisi habitacional. Càritas ha hagut d’incrementar el seu pressupost per assumir una crisi desbocada, alhora que denuncia un sistema de protecció social insuficient que no arriba a les famílies que atén.
Pots tornar a escoltar AQUÍ
Més actualitat
SOCIETAT
"Sembla que ningú vulgui aprendre català i la realitat és que la població migrada genera una demanda que no rep resposta"
En una entrevista al programa El Matí a Ràdio Estel, la consellera Mònica Martínez Bravo aposta per donar “totes les eines possibles perquè tothom aprengui català” abans de convertir-ho en un requisit, tal com exigeix Junts en el traspàs de competències
19 desembre 2024
Redacció,