Des del dilluns 27 de febrer ja ha quedat instal·lat el primer contenidor de roba usada de Càritas. Gràcies a un acord entre Càritas diocesana de Terrassa i la Fundació Formació i Treball amb l'Ajuntament de Mollet del Vallès, es preveu instal·lar vint contenidors en aquesta població del bisbat de Terrassa. El primer contenidor està situat a la plaça Major amb Avinguda Llibertat. La previsió és recollir uns 100.000 quilos de roba usada l'any a la ciutat.
La roba recollida es traslladarà a la planta de residus tèxtils de Sant Esteve Sesrovires, gestionada per la Fundació Formació i Treball. La que estigui en bon estat s'envairà a la botiga de roba de Càritas a Mollet. D'aquesta manera, es generaran llocs de treball per a persones en risc d'exclusió social, tant al punt de venda com en el procés de tractament dels teixits.
Segons ha manifestat el bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz, "aquests contenidors serveixen per fer una de les obres de misericòrdia, vestir el despullat", i ha explicat que la solidaritat és una forma de fer "ecologia espiritual", també necessària per a la vida de les persones. Saiz Meneses ha dit que l'acord entre les diferents institucions és una "meravella" i un "exemple". Tant Salvador Obiols, director general de Càritas diocesana de Terrassa, com Albert Alberich, director de la Fundació Formació i Treball, han destacat la tasca que es fa amb el tractament ètic de la roba usada per tal de dignificar les persones, especialment per a la creació d'ocupació entre aquells sectors en risc d'exclusió social.