En directe

Fórmula Estel

SOCIETAT

“Dins i fora de la carretera, tots hem de respectar els altres”

Esteve Rifà, bomber i col·laborador de la Pastoral del Trànsit de l’Arquebisbat de Barcelona, Roberto Labandera, exportaveu socialista de Territori al Parlament, i Josep Lluís…

8 juliol 2019

@IgnasiMiranda / @Educato98

Comparteix
Esteve Rifà, bomber i col·laborador de la Pastoral del Trànsit de l’Arquebisbat de Barcelona, Roberto Labandera, exportaveu socialista de Territori al Parlament, i Josep Lluís Fernández, capellà dels Bombers i de la Guàrdia Urbana de Barcelona, han analitzat aquest dilluns, des del programa El Mirador de l’actualitat, la situació del trànsit de vehicles, una realitat del nostre temps que ens connecta amb el descans, el benestar i la mobilitat, però també amb la tragèdia, les ferides i la mort. Labandera ha explicat que “encara hi ha gent que té una assegurança de transport públic, perquè en són usuaris molt freqüents”, com és el seu cas. Rifà ha apuntat que “s’està treballant per assolir la xifra de zero morts a les carreteres, però és molt difícil”, i que “anem amb massa poc temps a la carretera”.
En un altre moment, Labandera ha afegit que “la cultura de la urgència és cultura de la violència”, i ha comentat igualment que “hem de pensar en una vida més tranquil·la, amb més temps, per no córrer a la via pública”. L’exportaveu socialista ha destacat que “molts dels accidents amb sinistralitat es produeixen en carreteres fora de les autopistes”. També ha apuntat que “el cost global d’un accident de trànsit és molt elevat, i l’ha d’assumir l’administració pública”. En aquesta línia, Rifà ha comentat que “els accidents representen un cost econòmic brutal”. D’altra banda, Rifà ha recordat que “tots tenim l'obligació, dins i fora de la carretera, de respectar els altres, siguin els qui siguin”.  A més, ha comentat que “cal respectar les normes de trànsit de tot arreu i de tots els països”. Labandera també ha comentat que “cal endurir alguns punts del codi de circulació per a fer front a nous perills, com ara el mòbil”, i que “el països que han reduït la mortalitat a la carretera han regulat abans la velocitat permesa a les vies”.


És pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat  d'aquest dilluns 8 de juliol.

El trànsit de vehicles és una realitat del nostre temps que ens connecta amb el descans, el benestar i la mobilitat, però també amb la tragèdia, les ferides i la mort. L’Església ha celebrat aquest diumenge la Jornada de Responsabilitat en el Trànsit el lema “Fes als altres tot allò que vols que et facin a tu” (frase del capítol 6 de l’evangeli de Lluc), com també viurà dimecres un dia especial, que és la festa de Sant Cristòfol, amb les tradicionals benediccions de cotxes i motos. Aquest 2019, des de l’1 de gener fins al 30 de juny, 79 persones han mort en 76 accidents mortals a les carreteres catalanes.
El nombre de víctimes mortals representa una reducció del 16% en relació amb el mateix període de l’any passat. Tanmateix, el Servei Català de Trànsit alerta que no s’ha d’abaixar la guàrdia i que cal conduir amb la màxima atenció i prudència per prevenir qualsevol incidència a la carretera. Les precaucions són més necessàries que mai, no només per les xifres de víctimes i ferits, sinó pel fet que la societat comparteix uns espais comuns on els imprevistos són constants. Quan anem a peu, quan ens desplacem en cotxe o moto o quan ens trobem en un transport públic, hem de ser ben conscient que la protecció de la nostra pròpia vida i la dels altres sempre és la prioritat número u.

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Música i litúrgia, els punts forts de la programació de Nadal i Any Nou

programació de Nadal de Ràdio Estel

La graella nadalenca estarà en antena del 25 de desembre fins al dia 1 de gener de 2025

24 desembre 2024

Redacció

SOCIETAT

Trànsit alerta que els accidents tenen lloc en carreteres conegudes per a les víctimes 

sinistralitat a les carreteres

El director del Servei Català de Trànsit avisa que bona part dels accidents tenen lloc a la tarda i són “fruit del cansament o dels àpats copiosos” 

24 desembre 2024

Redacció

SOCIETAT

"Sembla que ningú vulgui aprendre català i la realitat és que la població migrada genera una demanda que no rep resposta"

consellera Mònica Martínez reclamació dels deutes a les persones vulnerables

En una entrevista al programa El Matí a Ràdio Estel, la consellera Mònica Martínez Bravo aposta per donar “totes les eines possibles perquè tothom aprengui català” abans de convertir-ho en un requisit, tal com exigeix Junts en el traspàs de competències

19 desembre 2024

Redacció