L'economista especialista en mercats financers, Albert Grau, ha explicat al programa 'La Caravana' de Ràdio Estel que, en termes econòmics, la guerra entre Israel i Palestina, "no influirà tan directament a casa nostra com el conflicte d'Ucraïna, ja que l'Orient és més lluny".
La pujada del petroli per la guerra entre Israel i Palestina
En aquest sentit, assegura que la por dels mercats se centra en el petroli, perquè afecta directament a tota la ciutadania. Israel se subministra el petroli d'una part molt interessant "que no és dels mercats que utilitzem nosaltres, sinó d'Àfrica". Ara bé, tot i això, assegura que si el petroli continua pujant, moltes empreses que el tenen com a eina, apujaran els preus dels productes. "Això, per tant, acabarà repercutint-nos a tots com a consumidors".
"Les empreses tancaran per prioritzar l'estabilitat"
Grau, d'altra banda, ha assegurat que molt probablement moltes empreses que tinguin botigues físiques a Israel acabin tancant, tal com ha passat amb el gegant de la moda Zara. "Les empreses prioritzaran l'estabilitat del negoci, davant la impossibilitat que la gent pugui comprar". Per tot plegat, el que intenten els mercats i els inversors és trobar refugis a aquesta mena de situació i "dedicar inversions a una tipologia d'empreses que no puguin estar afectades per aquest component de risc". Els mercats a hores d'ara intenten veure com evoluciona el conflicte per tal d'avaluar els resultats.
Els mercats, acostumats a conflictes de llarga durada
L'economista també ha admès que el mercat ja s'ha acostumat a tenir un conflicte bèl·lic de llarga durada com és el de la guerra entre Israel i Palestina. "Des del 1948 sempre ha estat així. El que passa és que s'ha cronificat i tots hem viscut aquesta cronificació. Grau, per tant, explica que caldrà esperar per veure què passa en el futur, ja que sembla que el conflicte s'allargarà en el temps.