A finals de cada any, el centre d'estudis Cristianisme i Justícia presenta una declaració de cap d'any on reflexiona sobre la situació de la societat i proposa nous canvis per combatre els indicadors negatius com la desigualtat, la postveritat o els discursos de l'odi.
La reflexió d'aquest 2019 porta el títol de "Ha arribat el moment de forjar nous vincles", i està centrada en els processos de desvinculació que pateix la societat i que afavoreixen un individualisme possessiu. Per combatre aquest procés, el centre d'estudis demana "construir una societat que ens faci corresponsables d'una vida en comú", i proposa "cuidar les relacions que ens edifiquen col·lectivament".
Desigualtat i emergència climàtica: una mateixa lluita
Un dels punts destacats del documents és el que fa referència a la problemàica del canvi climàtic i les seves conseqüències. Com explica el text, després de la darrera cimera del clima a Madrid malauradament s'ha constatat "la incapacitat d'arribar a acords que plantin cara a aquesta emergència amb la contundència i radicalitat necessàries".
Finalment, la conclusió de la reflexió de cap d'any de Cristianisme i Justícia posa l'èmfasi en els "nous vincles" que el mateix títol anuncia, i que com manifesta l'entitat, son la única solució a les grans dificultats: "les dificultats disminueixen quan més persones les abordem juntes. Aquesta és la nostra aposta, una aposta que brolla de la nostra esperança".
La reflexió completa es pot descarregar a la web de Cristianisme i Justícia: www.cristianismeijusticia.net.
Més actualitat
SOCIETAT
"Sembla que ningú vulgui aprendre català i la realitat és que la població migrada genera una demanda que no rep resposta"
En una entrevista al programa El Matí a Ràdio Estel, la consellera Mònica Martínez Bravo aposta per donar “totes les eines possibles perquè tothom aprengui català” abans de convertir-ho en un requisit, tal com exigeix Junts en el traspàs de competències
19 desembre 2024
Redacció,