"No ens ha de fer por la intel·ligència artificial. Ens ha de terroritzar què poden fer amb la tecnologia certes persones sense escrúpols". Ho diu Ulises Cortés, catedràtic d'intel·ligència artificial a la Universitat Politècnica de Catalunya, en una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel'. Cortés assegura que "hi ha lobbies molt interessants en què no es controli la tecnologia i, com que tenen molts diners, es poden permetre els millors advocats del món".
"No ens ha de fer por la intel·ligència artificial, ens ha de terroritzar què poden fer amb la tecnologia certes persones sense escrúpols"
D'altra banda, el catedràtic creu que "els polítics són molt curtterministes amb la tecnologia i haurien d'haver començat a legislar abans". Les declaracions de Cortés arriben després que el britànic Geoffrey Hinton, un dels desenvolupadors de la intel·ligència artificial, hagi decidit deixar de treballar a la multinacional Google per tal d'alertar dels perills d'aquesta nova tecnologia amb més llibertat.
Cortés ha explicat que el problema de la tecnologia és que "és molt fàcil d'utilitzar. Amb poc coneixement algú pot dominar-la, però no entén què hi ha al darrere". Segons Cortés, "la tecnologia s'ha tornat com el sucre. El ChatGPT és com regalar droga a les portes d'un col·legi".
El catedràtic ha afegit que els humans estem entrenant gratuïtament aquesta tecnologia cada vegada que la utilitzem. Amb tot, el catedràtic d'intel·ligència artificial a la UPC ha assegurat que "el risc que la IA sigui més intel·ligent que els humans no és real", i ha insistit que amb la tecnologia "l'important és parlar dels aspectes legals, ja que per ser poc ètic ningú et portarà a la presó".