RÀDIO ESTEL
El delegat de Joventut de Terrassa proposa un treball "en positiu" amb els joves, que "ja afronten prou angoixes"
La joventut ha tornat a ser aquest dimarts el tema central del programa L'Església no s'atura, a Ràdio Estel. El delegat de Pastoral de Joventut…
10 febrer 2015
Redacció, 
La joventut ha tornat a ser aquest dimarts el tema central del programa L'Església no s'atura, a Ràdio Estel. El delegat de Pastoral de Joventut del Bisbat de Terrassa, Xavier Farrés, també rector de la Parròquia de Sant Esteve de Parets del Vallès, ha assegurat que, en la pastoral juvenil de l'Església, "hi ha moltes esperances, tot i que queda un llarg camí per fer, perquè cal mirar-ho tot en positiu". El camí, lema de l'Església diocesana de Terrassa per als joves, passa per realitzar almenys una activitat de diversos dies a final de curs. "L'any passat vam fer un tros del Camí de Sant Jaume, i ara volem seguir avançant, amb l'horitzó d'Àvila en l'Any Teresià", ha explicat. En aquesta línia, Mn. Farrés ha recordat que Santa Teresa, de la qual es compleix enguany el cinquè centenari, "va ser una dona que va caminar molt". És per això que un grup del Bisbat de Terrassa caminarà des de Salamanca fins a Àvila entre el 2 i el 5 d'agost, perquè el grup se sumi després a la Trobada Europea que es farà del 5 al 9 del mateix mes a la ciutat castellana. Farrés ha avançat que "s'hi esperen uns 10.000 participants, que seran dividits en tres grups i s'organitzarà la convivència en tres dies, amb la vida de Teresa de Jesús, el pelegrinatge i les fundacions de la santa i finalment la pregària i la contemplació en els monestirs".
El delegat de Joventut de Terrassa ha explicat que "l'activitat diocesana ha de fomentar el sentit de pertinença a una Església local, sempre des del vincle més proper a la parròquia o comunitat cristiana pròpia". Xavier Farrés ha comentat que, en el treball diocesà ordinari amb nois i noies, hi ha un tret comú pel que fa a l'oferiment de l'Evangeli, tot i que "existeixen diferències territorials, que són especialment complexes a la diòcesi de Terrassa". Això, segons el delegat, "fa que es descentralitzi l'activitat a causa de les barreres entre el Vallès Oriental i el Vallès Occidental, amb la idea de donar més autonomia a les parròquies i altres realitats que tenen joves". En aquesta diòcesi, es fa una activitat mensual, que "ajuda a visualitzar la diocesanitat, sempre sense carregar l'agenda".
Entre els reptes per als propers mesos, Xavier Farrés ha destacat que, "primer de tot, cal consolidar allò que ja existeix, com és el cas de l'activitat de l'estiu i l'Escola de Pregària, que ara ha passat de dijous a divendres i està funcionant molt bé, així com enfortir la formació humana, espiritual i cristiana en general". El delegat ha situat l'assoliment "d'una fermesa en la fe" en el centre de les preocupacions en la pastoral amb joves. "La joventut és una etapa de la vida molt complicada, amb portes obertes però alhora amb prou angoixes que afronten a causa de les dificultats d'accedir al món laboral i altres realitats", ha comentat Farrés.
Finalment, el delegat de Joventut de Terrassa ha dit que, perquè els joves s'acostin a l'Església, "cal oferir una cara coherent de vida, amb exigència, perquè seguir el Senyor no és fàcil, i alhora amb esperit alegre, deixant enrere totes les càrregues de negativitat". També ha destacat que "ser cristià és una meravella" i que "la proposta és essencialment bona i atractiva, precisament per la radicalitat que dóna sentit". Xavier Farrés ha conclòs que, "des de la Delegació, s'intenta donar a les activitats un to familiar i humà, no només distès, i les convivències de més d'un dia fan que s'estableixin grans vincles".
Es pot escoltar aquí tota l'edició d'aquest dimarts del programa L'Església no s'atura.