El delegat de l'Organització per a l'Alliberament de Palestina (OAP) a Barcelona, MohamedSaid, ha dit aquest dilluns al matí que ''Israel no vol un acord de pau, perquèmanté els assentaments a Cisjordània i, per tant, continua apostant per lapolítica d'ocupació i opressió''. En el Mirador de l'actualitat, dins elprograma El primer cafè de Ràdio Estel, Said ha explicat també que ''totes lesfaccions palestines i l'autoritat del país han acceptat la resolució de lesNacions Unides que contempla la retirada israeliana de Cisjordània i Gaza i lacreació d'un estat palestí amb reconeixement mutu''.
En la mateixa línia, haafegit que ''per la part israeliana no s'accepta aquesta proposta'' i que, ''desde l'assassinat de Yitzak Rabin l'any 1995, el procés de pau ha començat aempitjorar fins al moment actual''.Per la seva banda, el secretari general de la Unió de Religiosos de Catalunya, LluísSerra, ha destacat ''la confluència de les tres grans religions monoteistes enl'escenari del diàleg i del conflicte'', alhora que ha lamentat que ''elscristians estiguin patint persecucions en molts països on són minoria''. Serraha conclòs que ''és fals dir que hi ha llibertat religiosa, perquè aquest dretno s'ha assolit plenament al món''. També ha intervingut en el debat XavierPuigdollers, president de l'Associació d'Amics de Sant Ramon de Penyafort iexdirector general d'Afers Religiosos de la Generalitat. Puigdollers hasubratllat que ''el conflicte entre Israel i Palestina afecta tot el món isempre es fa present en l'equilibri de forces i les relacions internacionals''.
En relació amb això, ha comentat que ''el diàleg entre cristians i musulmans, aixícom el diàleg interreligiós i la cultura de la diversitat religiosa en general,tindrà en tot això una aportació molt important de cara a assolir una pau que, siel món la fa seva, arribarà també a aquesta peça del món que és la convivènciaentre israelians i palestins''.Aquestcol·loqui a Ràdio Estel ha coincidit amb les notícies que arriben aquests diessobre la represa del diàleg de pau entre el govern israelià i l'AutoritatNacional Palestina.
Tot just 20 anys després dels acords de pau d'Oslo d'autonomiaper a Palestina, que va ser el primer pas per a una convivència entre dosestats, torna a néixer l'esperança, tot i que l'anunci israelià de construirnoves colònies a Cisjordània, les sospites conegudes aquests dies sobre lapossibilitat que la causa de la mort de Iàssir Arafat l'any 2013 fos unenverinament i la mort de 4 palestins l'1 de novembre en operacions militarsisraelianes són fets que compliquen la situació. La pau entre Israel iPalestina està sent, de manera permanent, una història d'obstacles.