Adam Castillejo també és conegut com "el pacient de Londres". Ell és una de les cinc persones al món que s'ha curat del virus del VIH. Concretament, és el segon cas reportat a escala internacional, una dècada després que ho fes el pacient de Berlín, Timothy Ray Brown.
En una entrevista a 'La Caravana' de Ràdio Estel, Castillejo explica que el diagnòstic del VIH va ser la seva "primera condemna de mort". I és que nou anys després li van detectar un càncer. Però aquesta segona malaltia, la va viure de manera molt diferent perquè no anava lligada a un estigma: "Amb el diagnòstic del VIH vaig rebre molt d'odi. Em deien que era per culpa del meu estil de vida. En canvi, amb el del càncer em deien que no era la meva culpa i que li podia passar a tothom. El VIH ha sigut d'odi i el càncer d'amor. Són dues sentències de mort, però una amb estigma i l'altre no".
"Amb el diagnòstic del VIH, em deien que era per culpa del meu estil de vida. En canvi, amb el del càncer em deien que no era la meva culpa i que li podia passar a tothom"
Ara, Adam Castillejo s'ha convertit en un "ambaixador de l'esperança" i convida tothom a no perdre l'esperança perquè "estem molt a prop de trobar la cura per als qui pateixen la sida".
A més, vol inspirar els científics a continuar treballant per aconseguir una cura més accessible. "Jo soc la prova viva que és possible curar-se del VIH. Soc la porta cap a una cura accessible del VIH cap a tota la comunitat", sentencia.
"Jo soc la porta cap a una cura accessible del VIH cap a tota la comunitat"
Tot plegat, una història que compartirà amb metges i pacients a Barcelona, en la vintena jornada de promoció de la salut i qualitat de vida per a persones amb VIH, que tindrà lloc al CaixaFòrum.
Recupera tota l'entrevista aquí!