PROGRAMES
"El govern espanyol ho té difícil davant la situació de Catalunya"
Jordi López Camps, exdirector d'Afers Religiosos de la Generalitat, Roberto Labandera, exdiputat i militant del PSC, Toni Florido, responsable de Defensa del PDeCAT, i Lluís Batlló, advocat penalista,…
18 octubre 2018
@IgnasiMiranda, 
Jordi López Camps, exdirector d'Afers Religiosos de la Generalitat, Roberto Labandera, exdiputat i militant del PSC, Toni Florido, responsable de Defensa del PDeCAT, i Lluís Batlló, advocat penalista, han analitzat aquest dijous, des del programa El Mirador de l'actualitat, la situació política a Catalunya, marcada pels últims desencontres dins l’independentisme, sobretot entre el PDeCAT i Esquerra, amb la crisi dels diputats suspesos i altres qüestions. López Camps ha destacat que "un gest que ajudaria en aquest moment és que Pedro Sánchez convoqués el president Quim Torra a la Moncloa per començar a parlar". En aquesta línia, ha afegit que "el govern socialista espanyol ho té difícil davant la situació de Catalunya, perquè ara qualsevol concessió pot provocar reaccions contràries". Igualment ha comentat que, "des de Catalunya, també s'ha de saber gestionar el temps" perquè l'executiu de Pedro Sánchez "pugui concedir un indult que permetria fer un reset i començar a buscar acords", tot i que ha pronosticat que "els polítics independentistes empresonats seguiran" en aquesta situació molt de temps.
Labandera ha assegurat que "ara hi ha més diàleg que fa sis mesos, tot i que hi ha d'haver més contenció en les declaracions de totes les forces polítiques". El militant socialista ha destacat que veu "més elements d'esperança que no pas d'enrariment". Comentant altres qüestions, Batlló ha admès que no li va agradar el discurs del Rei ara fa un any, però ha assegurat que "l'actual Monarquia és democràtica i ha fet un servei als ciutadans", alhora que s'ha mostrat contrari a la reprovació al Rei aprovada pel Parlament. I Toni Florido ha assegurat que els dirigents independentistes "són presos polítics, com es veu en el fet que els delictes de què se'ls acusa no ho són en països europeus democràtics". En un altre moment, ha admès que "és normal que la situació estigui enrarida, perquè hi ha una vulneració de drets polítics i no es pot viure normalitzant una anomalia".
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 18 d'octubre.
Més actualitat
Sense categoria
SOCIETAT
Cristina González, advocada: “Els menors obren diferents perfils a les xarxes socials per esquivar els controls parentals”
Segons la normativa europea, l’edat mínima per tenir un compte a les xarxes socials és els 16 anys, però molts menors se salten aquest límit per obrir-se els seus perfils
2 gener 2025
Redacció,