El Papa ha assegurat aquest dimecres que la cura de Déu pels homes i el seu camí amb nosaltres són permanents, com es reflecteix clarament tant a l'inici com al final de l'Evangeli de Mateu amb les paraules "Jo estic amb vosaltres tots els dies, fins a la fi del món" (Mt 28,20). "Són aquestes les últimes frases, en perfecta harmonia amb l'anunci del profeta, presentat per l'apòstol en el primer capítol del seu Evangeli", ha comentat. El bisbe de Roma ha recordat que el missatge que ressona en les nostres orelles és que "el bon Déu està treballant per aconseguir allò que humanament sembla impossible, perquè no hi ha cap llioc del món que escapi a la victòria de Crist ressuscitat, que és la victòria de l'amor".
El pontífex també ha recordat que hi ha moltes situacions de la vida que ens porten esperança, com ara "aquella àncora que evidencia com l'esperança cristiana no és un sentiment indefinit que voldria millorar el món amb la pròpia força de voluntat, sinó la seguretat en allò que Déu ens ha promès i realitzat en Jesús". Francesc ha comentat, en un altre moment, que "el retorn de Jesús a la vida no és una resurrecció prodigiosa temporal, sinó un viure per sempre".
El Sant Pare ha explicat que "el nostre no és un Déu absent, segrestat per un cel llunyà, sinó apassionat per l'home, fins al punt de ser incapaç de separar-se d'ell". En aquesta línia, ha afirmat que "la nostra existència és un pelegrinatge, un camí en què els qui estan moguts per una esperança senzillament humana perceben la seducció de l'horitzó, que els impulsa a explorar mons que encara no coneixen". Francesc ha recordat que la nostra "és una ànima migrant, tal com ho fa la Bíblia en nombroses històries de pelegrins". El Sant Pare ha conclòs que, "en el seu camí dins el món, l'home mai no està sol, sobretot el cristià, que no ha de sentir-se mai abandonat, perquè Jesús ens assegura que no ens espera només al final del nostre llarg viatge, sinó que ens acompanya tots els dies de la nostra vida".
Videomissatge a les conferències TED 2017 a Vancouver
D'altra banda, el Papa assegura, en un videomissatge enviat per sorpresa a als participants en les conferències TED 2017 que es fan a Vancouver, que “la revolució de la tendresa” és bàsica per "tornar a posar la persona en el centre, sobretot dins el món actual, en què l’economia dona més importància a les coses que no pas als éssers humans". TED són unes conferències que reuneixen experts en economia, ciència i cultura a nivell mundial. En aquestes de la ciutat canadenca, el títol és “El futur ets tu”. El pontífex ha subratllat que, per cambiar el món, no hem de tancar-nos en nosaltres mateixos, sinó escoltar els altres, sobretot el crit dels pobres i de la nostra casa comuna, que és la terra.
Adreçant-se als dirigents econòmics, culturals i científics, el pontífexs va destacar que, cada vegada que es troba amb els immigrants, obre una reflexió sobre la seva situació. "Tots necessitem els altres, i sovint no pensem que que tots necessitem guarir la duresa de cor contra germans i germanes, ferides i mal no perdonat o rancúnia que fa mal", ha explicat. El Sant Pare ha expressat el seu desig que “la fraternitat es converteixi en el cor de les decisions polítiques i econòmiques, ja que molts sembla que no creguin que sigui possible un futur feliç”.
Acaba la reunió del C9, els cardenals que assessoren el Papa
Finalment destaquem que, des de dilluns i fins a avui, s’ha fet la dinovena reunió del Consell de 9 Cardenals que assessoren el Papa sobre la reforma de la Cúria. Durant les sessions de treball, al matí i a la tarda, s’ha debatut sobre la Congregació per a l’Evangelització dels Pobles i sobre el Pontifici Consell per la Promoció de la Nova Evangelització. El portaveu de la Santa Seu, Greg Burke, ha explicat avui que s’han examinat alguns textos que ara es proposen al Sant Pare sobre diàleg interreligiós, textos legislatius i tribunals.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dimecres 26 d'abril.
Més actualitat
SOCIETAT
"Sembla que ningú vulgui aprendre català i la realitat és que la població migrada genera una demanda que no rep resposta"
En una entrevista al programa El Matí a Ràdio Estel, la consellera Mònica Martínez Bravo aposta per donar “totes les eines possibles perquè tothom aprengui català” abans de convertir-ho en un requisit, tal com exigeix Junts en el traspàs de competències
19 desembre 2024
Redacció,