200 representants del sector de la banca ètica d'arreu d'Europa es reuneixen, aquest dilluns, a Barcelona, per reflexionar sobre com afrontar els reptes del futur del sector i reclamar a les administracions públiques més suport a projectes transformadors.
La banca ètica és un sector que està creixent i que, en els últims deu anys, ha tingut una rendibilitat mitjana de més del 5%, el doble que la banca convencional si es mira en xifres proporcionals.
En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', el director de la Fundació Finances Ètiques, Jordi Ibáñez, ha reconegut que hi ha una sensació de prevenció per part de les administracions públiques cap a aquest sector financer.
Ibáñez ha assegurat que la societat cada vegada està més cansada de la banca tradicional i cada vegada aposta més per l'ètica. Així i tot, el director ha afegit que "la gent desconeix que les entitats financeres ètiques, a banda de treballar de manera transparent, tenen la intenció final és produir un benefici col·lectiu". Ibáñez ha apuntat que el sector fa anys que creix de manera constant, inclús en èpoques de crisi.
La gent desconeix que les entitats financeres ètiques, a banda de treballar de manera transparent, tenim la intenció final de produir un benefici col·lectiu"