Aquest dilluns, el Govern de la Generalitat presenta el pla contra la pressió estètica. La iniciativa preveu combatre l’opressió que viuen les dones i donar una resposta política a la violència dels cànons estètics. En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', Marta Pontnou ha deixat molt clar que “no n’hi ha prou amb empoderar-nos”. L’assessora d’imatge, membre de la comissió que l’ha elaborat, ha afegit que “necessitem unes lleis que vagin més enllà de les nostres eines”.
Pontnou ha detallat que, davant la manca de talles grans en algunes marques, “es pot canviar el sistema de consumir, l’anomenat 'fast fashion', i anar cap a un model de roba sota demanda”. Amb tot, Pontnou ha conclòs que “si hi ha lleis dures i consciència que la pressió estètica es menja la salut mental, podrem avançar”.
Al mateix programa, Patrícia García, psicòloga de la Fundació Adsis, ha assegurat que “ningú està al marge de la pressió estètica” i que “tot i que les dones joves són les més vulnerables, els adults no estem protegits, tampoc els homes”.
D’altra banda, García s’ha mostrat favorable a practicar la cultura de 'l’unfollow', és a dir, a deixar de seguir a les xarxes socials aquelles persones o marques que ens estan afectant l’autoestima. Amb tot, la psicòloga de la Fundació Adsis ha estat contundent amb la idea que “la pressió estètica només beneficia a la indústria” i que “mai s’aconseguirà assolir els estàndards d’un cos irreal, i això afecta directament l’autoestima”.