Aquesta setmana estarà marcada per la decisió que prenguin els bancs centrals. Dimecres es coneixerà la de la Reserva Federal, dijous la del Banc Central Europeu (BCE) i, divendres, la del Banc del Japó. Segons el professor d'empresa de la Universitat de Barcelona, Emili Vizuete, els Estats Units són els qui prenen les decisions i Europa és qui va al darrere.
En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', l'expert en banca ha explicat que "els indicadors dels Estats Units són diferents dels que hi ha a la Unió Europea, perquè la Reserva Federal". "En ser única, actua amb més unitat, però a Europa la política monetària està en mans del BCE però, després, cada estat té la seva política fiscal i fa que hi hagi disparitat".
"A Europa la política monetària està en mans del BCE però, després, cada estat té la seva política fiscal i fa que hi hagi disparitat"
Sobre les pujades del tipus d'interès, el professor ha explicat que "són salvatges" perquè fa un any estaven gairebé al 0 i ara s'està parlant d'un 3,75%. "Això és una bogeria per les famílies que van més atabalades i que s'acaben trobant amb problemes perquè els tipus se'ls hi han multiplicat de manera exponencial", ha sentenciat l'expert en banca.