A Catalunya, les denúncies per violència sexual han pujat un 25% des del 2019. Els Mossos d'Esquadra han detectat que 6 de cada 10 dels agressors són desconeguts o acaben de conèixer recentment a la víctima.
La portaveu dels Mossos d'Esquadra, Montserrat Escudé, ha assegurat, al programa 'El Matí a Ràdio Estel' que, avui en dia, continua havent-hi moltes denúncies que no arriben a comissaria. "La franja d'edat més victimitzada són persones joves i, sobretot, dones, i s'ha d'entendre que hi ha molts tipus de violència sexual. A banda de la violència, que seria la més greu, també hi ha l'acorralament o l'assetjament, entre moltes altres, i són conductes punibles i perseguibles, per tant, hem d'ajudar al fet que els i les joves identifiquin aquests comportaments i sàpiguen que es poden denunciar", ha explicat Escudé.
"Hem d'ajudar al fet que els i les joves identifiquin aquests comportaments i sàpiguen que es poden denunciar"
D'altra banda, la portaveu dels Mossos s'ha mostrat satisfeta sobre com s'han dut a terme els corredors segurs, que és una de les mesures noves que el departament d'interior i la policia catalana van presentar a principis d'estiu amb el pla d'acció contra les violències sexuals en l'oci nocturn. Aquest dilluns s'ha presentat el primer balanç, que apunta que hi ha hagut un creixement de denúncies del 25% respecte al 2019. "Entenem que [els corredors segurs] han funcionat. S'han focalitzat en aquells espais que anaven des d'aquella celebració, acte o macroconcert, fins aquelles rutes de sortida que, en alguns casos, ofereixen els transports públics o altres espais o mitjans. Així i tot, hem de continuar treballant-hi", ha afegit Escudé.
La portaveu de la policia catalana ha tret ferro de l'afirmació del tinent d'alcalde de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, sobre que s'havia instaurat la "cultura de la navalla". Escudé ho ha negat i ha sentenciat que s'han donat indicacions que, de cara al patrullatge, els agents estiguin emetent i puguin aplicar la Llei Orgànica 4/2015, que és la que permet fer intervencions i escorcolls a la recerca d'aquest tipus d'instruments.