SOCIETAT
“Espanya és dels més castigats per la crisi sanitària i econòmica"
El Banc d'Espanya ha descartat la seva estimació menys pessimista sobre l'impacte del Covid-19 en l'economia. La hibernació de l'activitat provocarà una contracció molt severa…
19 maig 2020
@rafasanahuja / @IgnasiMiranda, 
El Banc d'Espanya ha descartat la seva estimació menys pessimista sobre l'impacte del Covid-19 en l'economia. La hibernació de l'activitat provocarà una contracció molt severa del Producte Interior Brut aquest any, entre el 9,5 i el 12,4 per cent. A més, el 2021, la recuperació no permetrà assolir el nivell previ a la crisi, ja que la recuperació econòmica oscil·larà entre el 6,1 per cent i el 8,5. Amb aquestes dades, el degà del Col·legi d'Economistes de Catalunya, Anton Gasol, ha dit aquest dilluns, en una entrevista al programa El Mirador de l’actualitat, que “la nostra economia és una de les més castigades però una raó molt senzilla: que estem repenjats en l'hostaleria, el comerç i el turisme, sectors que representen una quarta part del PIB, cosa que fa que siguem un dels països més castigats per la crisi sanitària i econòmica”.
En un altre moment, Gasol també ha dit que “la primera cosa que hauríem de posar en valor és el sector públic perquè sense ell no es podria lluitar per tirar endavant”. L’economista ha explicat que, “si no hi hagués sector públic, amb aquesta caiguda total del sistema, els treballadors no podrien rebre cap ajuda”, i també ha comentat que “la vida de les persones te un valor incommensurable, motiu pel qual posar-hi preu es segurament una quimera”. Finalment, pel que fa a l’endeutament, el degà del Col·legi d’Economistes ha dit que “hi ha la possibilitat de fer-ho per a generacions futures”. Igualment ha conclòs que “les retallades en determinats sectors són contraproduents, i ara és moment de potenciar econòmicament la ciència, la recerca, l'educació i la sanitat”.
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 18 de maig.
Més actualitat
SOCIETAT
"Sembla que ningú vulgui aprendre català i la realitat és que la població migrada genera una demanda que no rep resposta"
En una entrevista al programa El Matí a Ràdio Estel, la consellera Mònica Martínez Bravo aposta per donar “totes les eines possibles perquè tothom aprengui català” abans de convertir-ho en un requisit, tal com exigeix Junts en el traspàs de competències
19 desembre 2024
Redacció,