Després de l'estrena de Cites Barcelona, el director de la sèrie, Pau Freixas, assegura que "els creadors som més partidaris que les nostres coses se sentin en versió original perquè és com les hem fet". En una entrevista al programa El Matí a Ràdio Estel, explica que des de TV3 els han dit que "va haver-hi una fallada tècnica amb el Dual", fet que ha generat "frustració per tota la gent que pateix amb la idea de veure Carmen Machi parlant català i que li agradaria més sentir-la tal com s'ha rodat".
"Em sap molt greu que els espectadors no hagin pogut veure la versió original. Confiem que la setmana vinent es podran veure els capítols en versió original".
Pel que fa a les crítiques sobre el doblatge a Twitter, Freixas afirma que "és una bombolla. El món està en un altre lloc i només és representatiu d'una part". Ara bé, tot i els problemes tècnics, "la sèrie és un èxit a nivell d'audiència" i és que, segons el mateix director de la sèrie, l'estrena de Cites Barcelona va registrar un 21% d'audiència amb 456.000 espectadors.
Cites Barcelona, una coproducció a tres bandes
Cites Barcelona és una sèrie coproduïda entre Prime Video, TV3 i Filmax. "Aquestes tres potes fan que la part que paga Prime Video sigui en castellà i la part que paga TV3, en català. I això permet fer una producció d'aquestes dimensions i ressuscitar Cites perquè era una sèrie que havia quedat en un calaix", afegeix Freixas. I és que, sense la coproducció, "TV3 no hagués pagat aquesta sèrie" assegura el creador. D'altra banda, pel mateix Freixas, aquesta fórmula té avantatges, ja que "a la resta de l'estat, se sent català i hi ha una sèrie amb certa repercussió amb actors de renom i amb una part en català que fa que exportem l'idioma i importem diners".
Internacionalització del català
Per Freixas “un país que es vol obrir al món, ha de tenir majoritàriament tota la producció, sempre que es pugui pagar, en català”. Tot i això, segons la seva opinió, TV3 ha de poder plantejar coproduccions i “permetre que una part del pastís, encara que sigui petit, es destini a això. Perquè t’obre al món, et ven al món i et fa importar talent”.
La tercera temporada de Cites Barcelona
Per primera vegada, la producció compta amb actors espanyols com Clara Lago, Carmen Machi, Alejo Sauras o Gonzalo de Castro, entre molts d’altres. I és que la voluntat dels seus creadors és que "la sèrie fos un homenatge a la pròpia tele. Ajuntar Carmen Machi i Gonzalo de Castro, dos actors de la sèrie Siete Vidas, de sobte genera una tendresa en l’espectador i una complicitat".
Barcelona com a escenari
Pràcticament la tercera temporada s’ha rodat íntegrament a Barcelona. De fet, segons ha explicat Freixas, la idea és que “Barcelona fos un personatge més i vendre-la com una versió idealitzada de la ciutat que estimem i de la que estem enamorats”.