El Papa ha assegurat aquest dimarts que «el veritable predicador és el qui sap que és feble i que serà protegit per Déu, com un anyell enmig dels llops». En l’homilia de la Missa a la Casa de Santa Marta, coincidint amb la festa dels Sants Ciril i Metodi, patrons d'Europa, el Sant Pare ha destacat que "el qui és enviat a proclamar la Paraula ho ha de fer amb franquesa i coratge, amb la força de la pregària i amb humilitat”. Després de recordar que calen «sembradors de la Paraula» que siguin «missioners, veritables heralds» per formar el poble de Déu, Francesc ha subratllat la importància de "la franquesa, que inclou força i coratge".
El pontífex ha comentat que «la Paraula de Déu no es pot presentar com una proposta o com una idea filosòfica o moral, bona, sinó una altra cosa, perquè només la Paraula de Déu proclamada amb aquesta franquesa, amb aquest coratge, és capaç de formar el poble de Déu». El pontífex ha afegit que, sense pregària, "la Paraula de Déu es converteix en una conferència". A partir del capítol 10 de l'Evangeli de Lluc, el Sant Pare ha comentat la idea que «la collita és abundant i els obrers són pocs. "Només d'un cor en oració pot sortir la Paraula de Déu", ha assegurat. El bisbe de Roma ha dit també que "el veritable predicador ha de ser humil" i que, "si actua d'una altra manera, acaba malament". En aquesta línia, ha afegit que aquest bon predicador "camina com un xai enmig dels llops". Francesc ha conclòs que «aquesta és la dimensió missionera d’una Església en què molts han sembrat i han ajudat a créixer aquesta gran obra amb coratge, força i humilitat», com van fer els sants Ciril i Metodi.
Pròleg del Papa en un llibre escrit per una víctima de la pederàstia
El Papa diu explícitament que demana perdó a les víctimes dels abusos comesos per sacerdots. En el pròleg d’un llibre titulat La perdono, Padre (el perdono, Mossèn), escrit per una víctima de la pederàstia, Daniel Pittet, Francesc destaca que cal mostrar “gran severitat” davant els preveres pedòfils. L’autor del llibre, presentat aquest dilluns, és un bibliotecari de la ciutat suïssa de Friburg, i va patir abusos quan era nen. El pontífex defineix aquest treball com “un testimoni necessari, preciós i coratjós”, alhora que ratifica el compromís de l’Església amb la protecció “dels més febles i indefensos”. El Sant Pare, a més, recorda les víctimes d’aquests crims, que han arribat de vegades fins als suïcidi, com uns morts que pesen sobre la consciència del Papa i de “tota l’Església”.
Un altre llibre que s'ha presentat aquest dimarts, en aquest cas a la seu de Ràdio Vaticana, és el titulat El capítol 8è de l’exhortació apostòlica postsinodal 'Amoris Laetitia', escrit pel cardenal Francesco Coccopalmerio, president del Pontifici Consell per als Textos Legislatius. En la conferència informativa amb els periodistes, han participat Maurizio Gronchi, professor de Cristologia a la Universitat Urbaniana de Roma i consultor de la Congregació per a la Doctrina de la Fe, el vaticanista Orazio La Rocca, i el director de la Libreria Editrice Vaticana. L'autor explica en aquest treball que Francesc "obre la porta a l'accés dels qui es troben en una unió il·legítima als sagraments de la Penitència i l'Eucaristia", alhora que aclareix que aquesta opció requereix, entre altres coses, "manifestar una voluntat de canviar la situació del moment".
Primer aniversari de la trobada del Papa amb el patriarca de Moscou
"Com amb qualsevol esdeveniment històric, sens dubte, haurà de passar cert temps perquè la reunió de l'Havana i la Declaració Conjunta doni els seus fruits". Un any després de la reunió del Papa amb Ciril, patriarca de Moscou, que va tenir lloc a Cuba, el cardenal Kurt Koch, president del Consell Pontifici per a la Unitat dels Cristians, ha assistit aquest dimarts, a la Universitat de Friburg, a un acte de commemoració d'aquell esdeveniment històric, juntament amb el metropolita Hilari, president del Departament de Relacions Eclesiàstiques Exteriors del Patriarcat ortodox. Koch, en el seu discurs, ha destacat l'ecumenisme dels sants, l'ecumenisme cultural i el de l'acció conjunta, tres elements fonamentals per aplicar l'esperit d'aquell document. El purpurat ha apostat per una continuïtat en l'aprofundiment de les relacions bilaterals, que tindran conseqüències positives en el diàleg teològic internacional.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dimarts 14 de febrer.
Més actualitat
SOCIETAT
"Sembla que ningú vulgui aprendre català i la realitat és que la població migrada genera una demanda que no rep resposta"
En una entrevista al programa El Matí a Ràdio Estel, la consellera Mònica Martínez Bravo aposta per donar “totes les eines possibles perquè tothom aprengui català” abans de convertir-ho en un requisit, tal com exigeix Junts en el traspàs de competències
19 desembre 2024
Redacció,