RÀDIO ESTEL
Intermón: "El model d'Espanya d'acollida explica que Europa hagi fet l’acord UE-Turquia"
Un informe presentat aquest dijous per Oxfam Intermón mostra que l'actuació d'Espanya davant la major crisi de desplaçament de la història vulnera drets i incompleix…
16 setembre 2016
@BorjaDeMaria, 
Un informe presentat aquest dijous per Oxfam Intermón mostra que l'actuació d'Espanya davant la major crisi de desplaçament de la història vulnera drets i incompleix promeses amb les persones desplaçades. Laura Hurtado, periodista d’Intermón Oxfam, ha repassat l'informe aquest divendres a la Fórmula Estel: “Espanya es va comprometre per una banda a reasentar a persones: vol dir agafar persones que estan en situació molt vulnerable en països fronterers en conflicte, per exemple del Líban o Jordània que fugen de Síria; i d’altra banda a reubicar persones que ja havien arribat a Europa. S’havia compromès a acollir 17.387 persones, que són moltíssimes, de les quals només han arribat 474”.
Però per Laura Hurtado, del Departament de Comunicació d’Intermon Oxfam, encara hi ha una altra raó de fons: "Espanya és vergonyós el que ha fet, no només no ha acollit el què s'havia compromès... Si mirem l’informe d’Oxfam Intermon, no estem destinant res de diners a països en conflicte o pobres, que és un altre causa de desplaçament mundial”.
Més de 65 milions de persones arreu han fugit per culpa de la violència i aquesta és una xifra superior a la de la II Guerra Mundial. En aquest marc, el proper dilluns 19 de setembre tindrà lloc a Nova York una Cimera Mundial de Nacions Unides sobre Refugiats i Migrants: “L’informe diu que Espanya ha aconseguit, tot i ser la principal via d’entrada d’Europa des d’Àfrica, reduir moltíssim les entrades fins el punt que s’ha convertit en un model per a Europa, i és el que explica per exemple que Europa hagi fet l’acord UE-Turquia, que és aquest acord vergonyòs que Espanya i tots els països de la UE han signat”, ha relatat a RàdioEstel la periodista d’Intermon Oxfam Laura Hurtado.
Fins i tot a nivell econòmic, ha dit Hurtado, surt més car blidandar-se que acollir: "Som la 14a economia mundial, i els diners en emmurallar-nos supera amb escreix el que costaria acollir a casa nostra"
Escolta l’entrevista a Laura Hurtado, d’Oxfam Intermon (minut 31)
Més actualitat
SALUT MENTAL
SANITAT
“No hauríem de medicalitzar amb pastilles la majoria dels grans problemes de la vida”
El doctor Jordi Mestres, vocal Junta de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC), alerta que Espanya és un dels països de la Unió Europea que més antidepressius prescriu
13 gener 2025
Redacció,