En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

La carxofa, una planta de la qual s’aprofita tot

Aquest dijous, a l’espai de Nutrició i Salut, l'experta en aquest tema Maria Josep Roselló ha repassat les propietats i els usos de la carxofa, un…

5 febrer 2015

Redacció

Comparteix
Aquest dijous, a l’espai de Nutrició i Salut, l'experta en aquest tema Maria Josep Roselló ha repassat les propietats i els usos de la carxofa, un producte de temporada, molt mediterrani i molt aprofitable: "Amb les llavors es fa oli i, de les fulles grosses, s’obté l’acerina de la qual es fan molts productes farmacèutics per la salut del fetge. Té, de fet, molts efectes en la salut: augmenta la secreció de bilis, ens ajuda a baixar els triglicèrids i el colesterol, i és rica en fibra".
Com es mengen? De moltes maneres: crues, cuites, fregides, al forn, guisades, a la brasa... Podem fer una amanida, un carpaccio, una truita, acompanyar-les amb arròs. Faràs bé introduint en la teva dieta la carxofa.
Escolta aquí (minut 31'00") l’espai Nutrició i Salut.

Més actualitat

CULTURA

ÚS DE LA LLENGUA

2.000 paraules esperen torn per entrar al diccionari

noves paraules acceptades al català al 2024

'Batucada', 'anou' o 'càtering' són algunes de les noves paraules catalanes acceptades al diccionari aquest 2024

28 novembre 2024

Redacció

POLÍTICA

Jordi Sànchez: “Necessitem saber si hi havia ordre judicial o no” 

Jordi Sànchez sobre Pegasus

L’expresident de l’Assemblea Nacional Catalana parla l’endemà que els mossos hagin certificat que ell i Elisenda Paluzie van ser espiats amb Pegasus

28 novembre 2024

Redacció

POLÍTICA

Xavier Godàs: "Si Junqueras és president no sabem la versió que hem de tenir en compte si la d’Olesa o la de Mataró, la purga o l'abraçada" 

Xavier Godàs

El candidat de Nova Esquerra Nacional defensa que cal escollir entre ser “ERC o un partit condicionat a PSC o Junts”

27 novembre 2024

Redacció