El Ministeri de l'Interior comunicava dilluns la destitució del coronel Diego Pérez de los Cobos com a màxim responsable de la Guàrdia Civil. Havia estat el màxim responsable del desplegament policial a Catalunya durant el referèndum de l'1 d'octubre del 2017. També hem conegut aquest dimarts que Laurentino Ceña, fins ara Director Operatiu Adjunt (DAO) de la Guàrdia Civil i número dos d'aquest cos armat, ha presentat la seva dimissió. L'analista i periodista Manuel Milián Mestre ha dit que “és una barbaritat el que ha fet el govern amb la destitució de Pérez de los Cobos”. En una entrevista al programa El Mirador de l’Actualitat, Milián Mestre ha explicat que “se li volia exigir que revelés el contingut del seu informe, cosa que és delicte". En altres paraules, ha assegurat que, des del govern de Pedro Sánchez, "van demanar al coronel que cometés un delicte, que no podia fer, perquè ell havia realitzat un treball per mandat judicial, i això ha de quedar en secret”. En aquesta línia, l'escriptor ha afegit que Pérez de los Cobos, amb aquesta reacció, “ha actuat amb responsabilitat”.
El periodista ha apuntat que “aquestes accions tindran conseqüències, perquè no es podia saber de cap manera el contingut de l'informe”. Igualment ha comentat que “cal tenir cura amb les destitucions dels militars perquè poden tenir conseqüències greus”, tot i que ha aclarit que “aquests conflictes no fan perillar la democràcia, sinó que agreugen els propis conflictes”. A més, Milián Mestre ha dit que “els tres poders de la democràcia (legislatiu, executiu i judicial) no es poden interferir entre ells, i estem vivint interferències molt grosses, en aquest moment”. També ha afegit que “les persones poden ser discutibles però les institucions han de ser indiscutibles”.
En un altre moment, Manuel Milián ha dit que la destitució és la conseqüència “d’una interferència greu del executiu sobre el poder judicial” i que aquesta "és una actitud típicament veneçolana, la d’utilitzar la justícia en benefici del govern”. Finalment, l’analista s'ha referit a la gestió governamental de la pandèmia, per lamentar que “la justícia té motius per estar molt preocupada, perquè l'allau de querelles i reivindicacions serà molt gran”. L'analista, a més, ha valorat la tasca dels mitjans de comunicació, i ha dit que “la televisió ens ha venut una pandèmia alegre i sense imatges de morts”. El periodista ha conclòs que “les tècniques de desinformació, que han estat molt fortes, han provocat l’edulcoració de la realitat”.
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 26 de març
Més actualitat
SOCIETAT
"Sembla que ningú vulgui aprendre català i la realitat és que la població migrada genera una demanda que no rep resposta"
En una entrevista al programa El Matí a Ràdio Estel, la consellera Mònica Martínez Bravo aposta per donar “totes les eines possibles perquè tothom aprengui català” abans de convertir-ho en un requisit, tal com exigeix Junts en el traspàs de competències
19 desembre 2024
Redacció, 
POLÍTICA
Joan Tardà: “Junqueras és el millor producte que té ERC. És el que millors prestacions ofereix”
L'exdiputat d'ERC al congrés veu fonamental que el partit faci una integració política i nacional del 35% de la població activa d'origen migrant per avançar en el referèndum d'autodeterminació
16 desembre 2024
Redacció,