RÀDIO ESTEL
La Fundació Mas Albornà, creadora d'oportunitats, des de fa 45 anys, per a les persones amb discapacitat o en risc d'exclusió
La Fundació Mas Albornà és una entitat sense ànim de lucre que, des de fa 45 anys, treballa per la inserció laboral i social de…
17 febrer 2015
Redacció, 
La Fundació Mas Albornà és una entitat sense ànim de lucre que, des de fa 45 anys, treballa per la inserció laboral i social de les persones amb discapacitat. Millorar les condicions de vida d'aquestes persones, en la salut, la família i les relacions amb la societat, constitueix l'eix dels objectius de l'entitat. Cristina Barbacil, directora de Comunicació de la Fundació Mas Albornà, ha destacat aquest dimarts, en una entrevista a la Fórmula Estel de Ràdio Estel, que l'entitat "treballa per crear o generar oportunitats i oferir-les als qui tenen alguna discapacitat o es troben en risc d'exclusió".
Segons ha explicat Cristina Barbacil, la fundació té dues àrees d'intervenció: l'assistencial i l'empresarial. En el primer cas, hi ha "72 persones amb discapacitat intel·lectual més elevada, per a les quals s'ofereix un centre de dia, i en el segon, es dóna feina per a gent adulta que hi troba la millor manera d'integrar-se socialment". La Fundació Mas Albornà va començar a funcionar en una masia situada a 2 quilòmetres de Vilafranca del Penedès, de la mà d'un grup de famílies que van fundar una cooperativa. Barbacil ha explicat que aquella obra "va anar evolucionant i ha passat per diferents formes jurídiques i altres vicissituds, fins al nom actual, a partir d'una intensa trajectòria".
La directora de Comunicació ha explicat que "la divulgació i la comunicació és un tercer aspecte de la feina que fa Mas Albornà, amb la publicació de llibres, per exemple un recentment publicat amb contes sobre la vida, així com calendaris i altres propostes o materials escrits". Són ara mateix 350 les persones que es beneficien de la feina de la Fundació Mas Albornà, fet que converteix l'entitat en "una de les d'acció social més importants de la comarca de l'Alt Penedès", ha afegit la directora de Comunicació. "A més de ser agents socials, també som agents econòmics", ha dit també Cristina Barbacil. La responsable de Mas Albornà ha recordat finalment que "les persones amb discapacitat poden fer les mateixes coses que la resta, ja que sempre cal adaptar el lloc de treball a cadascú, i elles no són una excepció".
Es pot escoltar aquí (minut 27'00") tota l'entrevista a Cristina Barbacil, de la Fundació Mas Albornà.