En un altre moment de l’entrevista, el president de l’Agrupament de Botiguers i Comerciants de Catalunya ha destacat que “hi ha lloguers que són de bancs, la qual cosa fa més fàcil tot però, quan és lloguer amb propietaris, resulta més difícil arribar a un acord”. Jordi Vilaprinyó també ha volgut remarcar que “l’ocupació al comerç de proximitat és el que dona més fiabilitat”, i això “afectarà molt les dades d’atur”. Per cert, aquest dimarts, hem conegut la pitjor dada d'atur dels últims 7 anys, sense incloure els Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTOs) oberts pel coronavirus. L'Enquesta de Població Activa (EPA) del primer trimestre comença a reflectir l'augment de l'atur per la paralització econòmica, tot i que només agafa dues setmanes de l'estat d'alarma per la pandèmia.
Els comerços alerten que la meitat dels negocis hauran de tancar a causa de la Covid-19. Quina és la situació real que viu el sector a casa nostra? Com esperen tirar endavant malgrat la crisi que ja és a tocar? En declaracions al programa A primera hora Ràdio Estel, el president de l’Agrupament de Botiguers i Comerciants de Catalunya, Jordi Vilaprinyó, ha explicat aquest dimarts que la situació que deixa el coronavirus "és totalment desastrosa", fins al punt que "es podrien arribar a tancar el 50% dels negocis, sobretot de moda i entreteniment”. Tot i així, el president de l’entitat ha assegurat que “setmanalment s'estan tenin converses per arribar a una solució”. Igualment ha remarcat que “una botiga tancada no genera” i, en canvi, les botigues continuen amb les persianes baixades. Per aquest motiu, Vilaprinyó ha demanat “condonar als autònoms” els deutes per la pèrdua del lucre cessant. El responsable de l’entitat ha dit que els hi estant oferint molts ajustos, “però la lletra petita no ajuda, ja que son préstecs amb devolució, cosa que comporta més endeutament”.
Més actualitat
Sense categoria
SOCIETAT
Cristina González, advocada: “Els menors obren diferents perfils a les xarxes socials per esquivar els controls parentals”
Segons la normativa europea, l’edat mínima per tenir un compte a les xarxes socials és els 16 anys, però molts menors se salten aquest límit per obrir-se els seus perfils
2 gener 2025
Redacció,