En directe

Completes

ESGLÉSIA CATALUNYA

L'arquebisbe Joan-Enric Vives demana que "els radicalismes no s'imposin en la nova etapa política de Catalunya"

El bisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra ha dit aquest divendres que desitja que “els radicalismes no s’imposin en la nova etapa política i social que…

15 gener 2016

Redacció

Comparteix
El bisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra ha dit aquest divendres que desitja que “els radicalismes no s’imposin en la nova etapa política i social que viu Catalunya”. En una entrevista al programa El mirador de l’actualitat de Ràdio Estel, Joan-Enric Vives ha assegurat que “el nou govern de Carles Puigdemont treballarà de la millor manera possible perquè Catalunya funcioni i tingui estabilitat”. En aquest sentit, l’arquebisbe ha destacat  la importancia del diàleg entre totes les parts i ha desitjat “sort i encert al nou executiu”. Vives també ha recordat que “la conseqüència del pacte ha estat dura per a Artur Mas” i que “la seva renuncia ha estat positiva, perquè segurament era necessària, però també injusta”
El prelat també ha demanat que “es respecti la pluralitat de Catalunya, amb l’aportació de tothom, incloent-hi els cristians”, alhora que ha expressat el seu desig que “aquesta possible nova Constitució que es diu que es vol fer respecti la presencia i la llibertat dels catòlics, des del seu dret a participar en la construcció d’aquest país”. Finalment l’arquebisbe Vives, encara que ha viscut els últims esdeveniments en la distància des de Terra Santa, ha confirmat que ha pogut felicitar Carles Puigdemont. “Vaig enviar un SMS al president Mas i al president Puigdemont”, ha explicat. Com a cap d’Estat, Vives ha destacat que “Andorra comparteix la simpatia pel regne d’Espanya i per Catalunya, país amb el qual hi ha una gran proximitat cultural, ja que els andorrans porten la llengua catalana al món, des de les institucions internacionals”
Intensa setmana amb la visita anual a Terra Santa
L’arquebisbe Joan-Enric Vives, d’altra banda, ha explicat que els bisbes d’Europa i Amèrica han estat aquests dies a Terra Santa “per pregar, per pelegrinar i per presionar amb un missatge com a advocats de la gent que viu allà i que sigui conegut a Occident”. En aquesta línia, el prelat ha recordat que “els problemes del Pròxim Orient es veuen sovint com un problema només entre israelians i palestins o entre cristians i musulmans, però en realitat hi ha comunitats antiquíssimes vinculades a Patriarcats que es remunten als orígens del cristianisme”.
Vives, d’altra banda, ha dit que els problemes són molts i grans: “És molt dura la vida de Gaza, i també hem estat a Betlem, on es veu un mur de 6 metres d’alçada que impedeix el desplaçament a Jerusalem, en el que és la imatge d’una violència que no és només d’armes, sinó també de rebuig i d’odis, amb l’ull per ull, tu em fas i jo et faig”. En el missatge final, titulat “No us oblidem”, la Coordinadora de Bisbes d’Europa i Amèrica amb Terra Santa s’adrecen a la comunitat cristiana de Beit Jala, a israelians i palestins i a les comunitats cristianes, per recordar-los la proximitat de l’Església universal a ells. “Fa falta tornar a sentir que ens necessitem els uns als altres”. Aquesta frase, de l’encíclica Laudato Si, del Papa Francesc, és el marc conclusiu del mateix missatge episcopal. 
L’arquebisbe Vives ha recordat que ja fa “uns 15 anys” que participa en aquestes trobades anuals. “Encara que es vegi difícil una entesa, Israel i Palestina tenen dret al seu estat, tot i que sovint es coneixen signes difícils, perquè molts llibres dimonitzen la part contrària, cosa que és un drama”, ha explicat. En aquesta línea, ha afegit que “un problema de fons actual és l’efecte de les grans guerres declarades aquests últims anys, sobre les quals Occident ha de reconèixer la seva responsabilitat, per exemple en el cas de Síria o de l’Iraq, que són exemples d’aquella derrota de la humanitat de la qual ja parlava Joaan Pau II”. Finalment, Vives ha conclòs que “la pau, tot i que de vegades sigui inestable, és possible”.
Es pot escoltar AQUÍ l'entrevista a l'arquebisbe Joan-Enric Vives.

Més actualitat

Sense categoria

SOCIETAT

Cristina González, advocada: “Els menors obren diferents perfils a les xarxes socials per esquivar els controls parentals”  

menors i xarxes socials

Segons la normativa europea, l’edat mínima per tenir un compte a les xarxes socials és els 16 anys, però molts menors se salten aquest límit per obrir-se els seus perfils

2 gener 2025

Redacció

RÀDIO ESTEL

Música i litúrgia, els punts forts de la programació de Nadal i Any Nou

programació de Nadal de Ràdio Estel

La graella nadalenca estarà en antena del 25 de desembre fins al dia 1 de gener de 2025

24 desembre 2024

Redacció

SOCIETAT

Trànsit alerta que els accidents tenen lloc en carreteres conegudes per a les víctimes 

sinistralitat a les carreteres

El director del Servei Català de Trànsit avisa que bona part dels accidents tenen lloc a la tarda i són “fruit del cansament o dels àpats copiosos” 

24 desembre 2024

Redacció