Estem vivint aquests dies una Setmana Santa especial, des de casa. Aquest dimarts en el programa 'A Primera Hora', hem viatjat virtualment fins a Sevilla, per conèixer com es viu a la capital andalusa aquesta Setmana Santa tan diferent, sense processons, sense passos, sense tota aquesta passió. Francisco Vélez de Luna, president del Consell General de Germandats i Confraries de Sevilla, ha assegurat que “no podíem pensar en aquesta situació ni en el pitjor malson". En aquesta línia, ha admès que "era inimaginable, tret d’una pel·lícula de ciència-ficció”.
L’impacte de la Setmana Santa es calcula en 400 milions d’euros per a la ciutat, i també serà crític per a les germandats. Segons ha explicat el president del Consell General sevillà, aquestes entitats de pietat popular “han perdut les principals fonts d’ingressos per poder gestionar-se”. A més, ha afegit que “és la situació més crítica en moltes dècades”.
En un altre moment de l’entrevista, Vélez de Luna ha explicat a Ràdio Estel que, tot i no poder sortir al carrer, “la gent es creix davant l'adversitat”. En aquest context, ha posat l’exemple precisament de Sevilla, que “segueix penjant les imatges als balcons”, com també ha dit, i ha comentat que “s’estan transmetent per internet vídeos d’altres anys”. El responsable de les confraries i germandats ha assegurat que es pot comprovar que “segueix viva la flama i cal mantenir-la”. D’altra banda, Vélez de Luna ha remarcat la bona connexió entre les germandats andaluses i catalanes. Segons el president del Consell General de les Germandats i Confraries de Sevilla, “sempre n’hi ha hagut i s'han de donar suport ara més que mai”.
A més, Vélez de Luna ha explicat que la Mare de Déu del Rocío no s’ha pogut traslladar ni a la seva ermita. També ha dit que, per aquest motiu, “cal preparar-se perquè se suspenguin moltes altres convocatòries els propers mesos”. El president de l’entitat també ha explicat que “s’ha parlat de passar la Setmana Santa simbòlicament a setembre o octubre”, tot i que ell creu que “la Setmana Santa és quan és”. I per això, ha dit que no veu “celebrar-la més endavant, tot i que potser es pot fer alguna cosa” fora de les dates pròpies.
Pots tornar a escoltar l'entrevista AQUÍ
Més actualitat
ACTUALITAT
ESGLÉSIA CATALUNYA
RELIGIÓ
Bernat Juliol: “Farem arribar al nou papa el mil·lenari de Montserrat i el convidarem a venir"

El comissari del Mil·lenari de Montserrat i subprior del monestir ha recordat que els actes dels mil anys d’aquest cap de setmana han recordat i agraït al papa Francesc
28 abril 2025
Redacció,