Aquesta mesura de protecció, la mascareta, ha passat a formar part de la nostra vida, a partir d’aquest dijous, d’una manera obligatòria en espais públics, oberts o tancats. Fins ara només era obligatòria per agafar el transport públic. Aquest dimecres es publicava en el Butlletí Oficial de l’Estat l’obligatorietat d’aquesta eina per evitar propogar més el virus del Covid-19. Per aquest motiu, des de Ràdio Estel, ens hem plantejat aquestes preguntes: Saps que, si et poses la mascareta per la part que no toca o sense tapar-te el nas, no ho estàs fent bé? Saps on les pots anar a buscar? Per conèixer bé les respostes, el programa ‘A Primera Hora’ ha entrevistat Rosa Pérez, responsable de la Secretaria de Divulgació al Ciutadà de la Societat de Medicina d’Urgències i Emergències i treballadora al Servei d’Emergències Mèdiques (SEM).
Entre altres coses, Pérez ha dit que “les mascaretes han de cobrir la boca, el nas i la barbeta, perquè s’ha de poder respirar”. Ha aclarit que, “si no tenim res, almenys ens hem de tapar la boca, amb cotó o teixits gruixuts, que són els materials més adients segons indiquen les autoritats competents al web de l'Associació Espanyola de Normalització”. També ha fet referència a l’ús de les mascaretes. La també treballadora del SEM ha afirmat que “les mascaretes d'un sol ús, només les podem utilitzar unes 6 hores com a màxim”, i que “les higièniques hi han d'aguantar un mínim de 5 rentades”.
En un altre moment, Rosa Pérez també ha recordat la importància dels guants quan sortim al carrer, tot i que ha avisat que “no eviten el contagi del virus, perquè ens podem tocar la cara de manera inconscient”. Igualment ha puntualitzat, en relació amb aquesta qüestió, que “treure's els guants és un sistema difícil, i s’ha de fer sempre doblegant-los com si fossin uns mitjons”. Finalment la responsable de la Societat de Medicina d’Urgències i Emergències també ha recordat que “el rentat de mans és la tasca més essencial i funcional contra el contagi de la Covid-19”.
Pots tornar a escoltar AQUÍ
Més actualitat
SALUT MENTAL
SANITAT
“No hauríem de medicalitzar amb pastilles la majoria dels grans problemes de la vida”
El doctor Jordi Mestres, vocal Junta de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC), alerta que Espanya és un dels països de la Unió Europea que més antidepressius prescriu
13 gener 2025
Redacció,