Per a Vergés, que la querella sigui també per un delicte d'odi "és un sense sentit" i creu que "l'únic greuge és intentar perseguir una estratègia de vacunació que el temps ha demostrat que ha sigut un èxit".
L'exconsellera s'ha mostrat "sorpresa" després que el jutjat d'instrucció número 4 de Barcelona hagi admès a tràmit la querella i ha anunciat un recurs d'incompatibilitat, perquè ara mateix és diputada al Parlament i hauria de ser jutjada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.
Segons ha explicat Alba Vergès, no hi va haver cap voluntat d'endarrerir la vacunació als agents dels cossos de seguretat de l'Estat i s'ha defensat argumentant que van ser els mateixos cossos el qui van endarrerir el procés. "La seva proposta va ser anar a molts llocs, a vacunar molt poca gent", cosa que "dificultava el procés".
A més, un cop ja es va començar a vacunar a policies nacionals i guàrdies civils "amb més intensitat", el Ministeri de Sanitat va decidir aturar la vacunació amb dosis d'AstraZeneca als menors de 55 anys i això també va ralentir el procés, ha explicat Vergés.
En aquest sentit, Vergés ha deixat clar que tot el procés de vacunació va ser públic i s'explicava cada dia i, per tant, "no hi havia cap voluntat de deixar sense vacunar cap col·lectiu".
Aturar la sisena onada
Sobre les noves mesures que es poden aplicar per aturar la nova onada de contagis, l'exconsellera creu que s'ha d'anar més enllà del passaport Covid i que cal apel·lar a la consciència individual de cada ciutadà.