RÀDIO ESTEL
Martí Bonet recorda la figura de Sant Cristòfol, "el protector de la mobilitat i dels conductors a la carretera"
Josep Maria Martí Bonet ha parlat aquest dilluns, des de l'espai Sacràlia a Ràdio Estel, de la figura de Sant Cristòfol, patró dels automobilistes i…
13 juliol 2015
Redacció, 
Josep Maria Martí Bonet ha parlat aquest dilluns, des de l'espai Sacràlia a Ràdio Estel, de la figura de Sant Cristòfol, patró dels automobilistes i els camioners, entre altres col·lectius. "És el sant de la mobilitat, molt associat als transports. Recordo que, per Sant Cristòfol a Terrassa, anàvem a mirar els cotxes pels carrers, molt pocs ara fa 70 anys, i els beneïen al davant de l'església", ha comentat. Pel que fa a la història de Sant Cristòfol, el delegat de Patrimoni de l'Arquebisbat de Barcelona ha destacat que "té moltes llegendes" però que, en qualsevol cas, "era un personatge molt important que ajudava els pobres a passar d'un cantó a un altre per un riu de Palestina o Líbia, segons la tradició". La mateixa llegenda, segons Martí Bonet, inclou "una situació en què, quan portava un nen entre les dues ribes, va veure que pesava molt, moment en què li va preguntar qui era i ell li va respondre que era Jesús i que pesava molt perquè carregava tots els pecats del món".
El també canonge de la Catedral de Barcelona ha explicat que "Sant Cristòfol és un sant la imatge del qual es mostra sovint a l'entrada de les esglésies i, normalment, amb un tamany de grans proporcions". Finalment, Martí Bonet ha destacat la protecció que podem rebre davant els desafiaments de la natura o de la mobilitat: "Sants com Sant Cristòfol ens ajuden des del cel, i els podem demanar tenir bons viatges, que ens permetin arribar a la destinació marcada, així com també que ens donin pluja o bon temps quan més ens calgui, com passa en el cas de les tempestes, dins una lluita en què Cristòfol també fa de patró juntament amb Santa Bàrbara".
Més actualitat
Sense categoria
SOCIETAT
Cristina González, advocada: “Els menors obren diferents perfils a les xarxes socials per esquivar els controls parentals”
Segons la normativa europea, l’edat mínima per tenir un compte a les xarxes socials és els 16 anys, però molts menors se salten aquest límit per obrir-se els seus perfils
2 gener 2025
Redacció,