RÀDIO ESTEL
Martí Bonet recorda la importància de Sant Pere i Sant Pau per a la fe del poble, que hi veu un enllaç amb Crist
Josep Maria Martí Bonet ha comentat, aquest dilluns a Ràdio Estel, alguns aspectes relacionats amb la solemnitat dels apòstols Sant Pere i Sant Pau, que…
29 juny 2015
Redacció, 
Josep Maria Martí Bonet ha comentat, aquest dilluns a Ràdio Estel, alguns aspectes relacionats amb la solemnitat dels apòstols Sant Pere i Sant Pau, que se celebra aquest mateix dia. "Sant Pere i Sant Pau es distingeixen de moltes maneres, i una d'elles és la imatge amb la barba diferent, la de Pau més llarga i la de Pere més curta, així com dos elements com les claus, de Pere, i l'espasa, de Pau, que va morir decapitat", ha explicat. El delegat de Patrimoni Artístic de l'Arquebisbat de Barcelona també s'ha referit a altres tradicions, com ara "la del vi de l'apòstol Sant Joan, representat durant molt de temps amb un vi lligat a l'alternativa prodigiosa a un intent d'enverinar-lo".
De Sant Pere, Martí Bonet ha destacat "la tiara, les claus i la creu invertida com a símbols principals". El també canonge ha assegurat que "la tiara, utilitzada des del segle X i fins a Pau VI, té tres corones, que són les dels poders pontificis: l'espiritual, el judicial i el del territori". Sobre la creu invertida, ha comentat que "la creu invertida, per desig del mateix Pere segons la tradició, representa la voluntat que l'apòstol va mostrar de morir màrtir però no de la mateixa manera que Jesús". Finalment, de les claus, ha destacat "la popularitat d'aquest símbol, de tal manera que l'amistat amb Pere donava accés més directe al cel".
Finalment, Josep Maria Martí Bonet ha repassat les principals esglésies o llocs emblemàtics de l'Església a Catalunya dedicats a Sant Pere i Sant Pau. "És el cas de les esglésies de Sant Pere de Terrassa, Sant Pere de les Puel·les a Barcelona, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Pere i Sant Pau a Tarragona i moltíssims altres llocs, amb noms fins i tot de pobles i barris", ha explicat.
Es pot escoltar aquí (minut 23'30") tota la conversa amb Martí Bonet.
Més actualitat
SOCIETAT
"Sembla que ningú vulgui aprendre català i la realitat és que la població migrada genera una demanda que no rep resposta"
En una entrevista al programa El Matí a Ràdio Estel, la consellera Mònica Martínez Bravo aposta per donar “totes les eines possibles perquè tothom aprengui català” abans de convertir-ho en un requisit, tal com exigeix Junts en el traspàs de competències
19 desembre 2024
Redacció,