El restaurant barcelonès Disfrutar, ubicat a Barcelona, ha aconseguit la primera posició a la llista The World's Best 50 Restaurants de 2024 publicada aquest dijous, i fa que Barcelona estigui amb més contundència a l'Olimp de la gastronomia. Els xefs Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruc, van pujar aquesta matinada (hora espanyola) a l'escenari de l'hotel Wynn de Las Vegas (Estats Units) per recollir el premi. I la resta dels treballadors del restaurant han seguit l'acte des del local.
Només unes hores després, el programa 'La Caravana' ha pogut parlar amb Mateu Casañas, que ha reconegut que el premi ha estat una sorpresa: "No ens ho esperàvem, som de veure el got mig buit". Casañas i els seus companys xefs, encara a Las Vegas, ja han pogut parlar amb tot l'equip per videotrucada i estan esperant celebrar-ho plegats.
Casañas reconeix que aquest reconeixement dona una tranquil·litat per poder projectar el restaurant a més temps vista. Un restaurant que només té deu anys,"però molts més d'ofici", puntualitza el xef.
Ser fidels a la idea original
Quina és la pròxima fita d'un restaurant, que, en deu anys, s'ha convertit en el millor restaurant del món? "No hem de créixer més com a restaurant, simplement hem de ser fidels a la idea original i continuar fent recerca i innovació per obrir nous camins en els plats que també puguin aprofitar altres companys de professió", assegura Casañas amb contundència.
L'asador basc Etxebarri i el madrileny DiverXO s'han colocat en el segon i quart lloc de la llista The World's Best 50 Restaurants de 2024.
"No hem de créixer més, hem de ser continuar fent recerca i innovació"