En directe

Fórmula Estel

FÓRMULA ESTEL

Mn. Enric Termes: "Aprofundir en la Bíblia d’una manera conjunta, visible, coordinada, sempre és un impuls"

Les diòcesis catalanes celebren des d’avui dilluns i fins a diumenge la Setmana de la Bíblia i el Diumenge de la Paraula, una oportunitat per…

21 novembre 2016

@BorjaDeMaria

Comparteix
Les diòcesis catalanes celebren des d’avui dilluns i fins a diumenge la Setmana de la Bíblia i el Diumenge de la Paraula, una oportunitat per posar la Bíblia al centre de la vida de l'Església, a través de diverses activitats que es realitzen als diferents bisbats. 
La Setmana de la Bíblia se celebra amb el lema "La teva Paraula és llum dels meus passos", està patrocinada per la Conferència Episcopal Tarraconense, i és promoguda per l'Abadia de Montserrat, l'Associació Bíblica de Catalunya, el Centre de Pastoral Litúrgica, l'Editorial Claret, Ràdio Estel i Catalunya Cristiana.
Aquest dilluns a la Fórmula Estel hem entrevistat Mn. Enric Termes, rector de la Parròquia de Sant Josep Oriol de Barcelona, que ha explicat l'objectiu de la Setmana de la Bíblia: “És una mica donar llum a una realitat, que la Bíblia cada vegada més ha de ser el motor de la vida cristiana. Això que mica en mica ho anem aconseguint, i que persones individulment o en grups van treballant, pregant, aprofundint la Bíblia, fer-ho d’una manera conjunta, visible, coordinada, sempre és un impuls, perquè pot convidar algú a dir: ‘A veure què em diu la Paraula de Déu’”.
Oriol Casals, presentador de la primera hora de la Fórmula Estel, ha preguntat per què és diferent llegir la Bíblia que pregar amb la Bíblia. Mn. Enric Termes ha contestat: “Pregar amb la Bíblia demana temps, demana tranquil·litat, una actitud de pregària, d’obertura a Déu i de diàleg amb Ell. Podem llegir la Bíblia com si fos un llibre, tranquil·lament, anar-lo llegint pàgina per pàgina, però la clau de la lectura de la Bíblia és establir aquest diàleg: ‘Què m’estàs dient a través d’aquesta Paraula?’ i això, com ho vaig rebent i ho vaig fent part de la meva vida, com a persona humana, i sobretot com a cristià”.
En l’entrevista, el sacerdot ha detallat els passos de la Lectio Divina:
1. Anar llegint tranquil·lament, si cal dues vegades, tres vegades. Anar-se fixant què hi ha, quins personatges, què diuen, com reaccionen… és a dir, una lectura pausada que vagi empapant.
2. Què em diu aquest text a mi? En la meva vida, en el moment personal que estic passant.
3. Convertir en pregària aquests descobriments.
4. Què és el que tu em demanes?
AVUI  DILLUNS
Barcelona: Pregar amb la Bíblia - Pregària a les basíliques de Barcelona:
Sant Josep Oriol: a les 18:30h, Lectio animada per l’Escola d’Animació Bíblica de Barcelona
Sant Just i Pastor:  a les 20:30
Puríssima Concepció: a les 20:00h, Llegir i pregar amb la Bíblia
(Tibidabo: Dissabte 19/11/16 a les 22:00h)
 
Tarragona - Seminari Tarragona: 
21h Pregària per les vocacions (activitat dirigida als preveres) en col·laboració amb la Delegació de vocacions
Vic - Parròquia de la Divina Pastora de Vic
21h. locals parroquials - Compartim l’Evangeli en grup (pregària i reflexió)
 
Vic - Parròquia de Santa Maria de Navarcles
De dilluns 21 a divendres 25 - Vespre, a la parròquia - Grups d’estudi d’evangeli
Recupera l'entrevista (minut 30)

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Música i litúrgia, els punts forts de la programació de Nadal i Any Nou

programació de Nadal de Ràdio Estel

La graella nadalenca estarà en antena del 25 de desembre fins al dia 1 de gener de 2025

24 desembre 2024

Redacció

SOCIETAT

Trànsit alerta que els accidents tenen lloc en carreteres conegudes per a les víctimes 

sinistralitat a les carreteres

El director del Servei Català de Trànsit avisa que bona part dels accidents tenen lloc a la tarda i són “fruit del cansament o dels àpats copiosos” 

24 desembre 2024

Redacció

SOCIETAT

"Sembla que ningú vulgui aprendre català i la realitat és que la població migrada genera una demanda que no rep resposta"

consellera Mònica Martínez reclamació dels deutes a les persones vulnerables

En una entrevista al programa El Matí a Ràdio Estel, la consellera Mònica Martínez Bravo aposta per donar “totes les eines possibles perquè tothom aprengui català” abans de convertir-ho en un requisit, tal com exigeix Junts en el traspàs de competències

19 desembre 2024

Redacció