En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA MÓN

"Molts webs, a partir de qualsevol cosa, ataquen el Papa"

Quique Fernández, coordinador de l'Escola d'Animació Bíblica de Barcelona, i Josep Maria Martí Bonet, director de l'Arxiu Diocesà, han analitzat aquest divendres, des del programa…

17 gener 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
Quique Fernández, coordinador de l'Escola d'Animació Bíblica de Barcelona, i Josep Maria Martí Bonet, director de l'Arxiu Diocesà, han analitzat aquest divendres, des del programa 'El Mirador de l'actualitat', tot el que és la reflexió interna de l'Església catòlica sobre el celibat en un context en què el Papa Francesc, després d'haver obert la porta a revisar aquesta disciplina, conviu ara amb discrepàncies a l'hora d'afrontar-lo. El llibre del cardenal Robert Sarah, que incloïa inicialment Benet XVI com a coautor, n'és una mostra. Quique Fernández ha recordat que "el Papa Francesc ja ha parlat moltes vegades a favor del celibat", cosa que fa concloure que "al final el tema del celibat és de fons, però el que ha passat amb el llibre no és només d'aquesta discipina, perquè el llibre defensa positivament la bondat del celibat". Igualment ha assegurat que "tot el que ha envoltat el llibre fa pensar a la gent que l'Església està discernint sobre la possibilitat de treure el celibat arreu del món". El coordinador de l'Esola d'Animació bíblica ha lamentat finalment que l'onada contrària al Papa "es veu en molts webs que, a partir de qualsevol cosa, ataquen el Sant Pare".
Per la seva banda, Martí Bonet ha destacat que "el celibat no és una cosa negativa, de no casar-se, sinó unir-se plenament amb Jesús", i l'ha definit com "un valor de l'Església, de la qual prové".  En aquesta línia, ha afegit que "el Papa Francesc té un pensament molt ric i molt obert, en 4 paraules: alegria, misericòrdia i missió". El canonge ha recordat, a més, que "el celibat és un mandat eclesiàstic, de tradició ben fonamentada, però no pas diví". I ha conclòs que, "tot i que té un valor místic, es pot revisar i canviar". El director de l'Arxiu Diocesà ha rebutjat que es comparin contraposadament els dos papes. "Tots dos tenen ganes de seguir endavant", ha comentat.
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 17 de gener.
Georg Gänswein, prefecte de la Casa Pontifícia i secretari particular del Papa emèrit, ha assegurat, en una declaració a les agències KNA i ANSA, que el volum, en venda a França des d'aquest dimecres, no es correspon a cap autoria conjunta. Gänswein ha confirmat que "per indicació de Joseph Ratziner”, ha demanat “al cardenal Sarah que es posi en contacte amb els editors del llibre i els demani que retirin el nom de Benet XVI com a coautor, i també que retirin la seva signatura de la introducció i les conclusions".
El prefecte de la Casa Pontifícia ha explicat que "Benet XVI, de fet, sabia que el cardenal Sarah estava preparant un llibre, i havia enviat un breu text seu sobre el sacerdoci que va autoritzar a utilitzar-lo com ell desitgés”. Aclareix, això sí, que el Papa emèrit no havia aprovat cap projecte per a un llibre de doble signatura, de la mateixa manera que no havia vist ni autoritzat la portada. Georg Gänswein ha afirmat que va ser un malentès i que, per tant, “no s’ha de qüestionar la bona fe del cardenal Sarah", que ha defensat el seu posicionament inicial d'implicar Joseph Ratzinger en l'obra, tot i que ja ha retirat el nom com a coautor.
Més enllà d'aquest concret, i amb el ressò mediàtic i social d'una pel·lícula de Netflix sobre la convivència dels dos papes, l'Església afronta i viu un temps de reformes no exempt de dificultats. Les crítiques d'alguns sectors a la línia de Francesc són una realitat davant la qual caldrà molta feina de diàleg però, sobretot, de comunió. De la mateixa manera que Pau VI, Joan Pau II i altres pontífexs contemporanis van rebre moviments interns d'oposició que van fer mal a la mateixa Església i al seu missatge de pau i amor enmig del món, ara Francesc en rep més aviat de signe contrari, perquè qüestionen el seu esperit reformador i, d'alguna manera, trencador. L'actual Sant Pare no és de cap ideologia, sinó simplement de l'Església del nostre temps. És el signe que toca viure en un temps convuls i alhora apassionant.

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Música i litúrgia, els punts forts de la programació de Nadal i Any Nou

programació de Nadal de Ràdio Estel

La graella nadalenca estarà en antena del 25 de desembre fins al dia 1 de gener de 2025

24 desembre 2024

Redacció

SOCIETAT

Trànsit alerta que els accidents tenen lloc en carreteres conegudes per a les víctimes 

sinistralitat a les carreteres

El director del Servei Català de Trànsit avisa que bona part dels accidents tenen lloc a la tarda i són “fruit del cansament o dels àpats copiosos” 

24 desembre 2024

Redacció

SOCIETAT

"Sembla que ningú vulgui aprendre català i la realitat és que la població migrada genera una demanda que no rep resposta"

consellera Mònica Martínez reclamació dels deutes a les persones vulnerables

En una entrevista al programa El Matí a Ràdio Estel, la consellera Mònica Martínez Bravo aposta per donar “totes les eines possibles perquè tothom aprengui català” abans de convertir-ho en un requisit, tal com exigeix Junts en el traspàs de competències

19 desembre 2024

Redacció