Coincidint amb el dia Internacional contra la LGTBI fòbia, el president de l'Observatori contra l'Homofòbia, Eugeni Rodríguez, denuncia que l'administració només ha donat resposta "al 2% de casos que atén la Generalitat". En una entrevista al programa 'La Caravana' de Ràdio Estel, Rodríguez lamenta que l'administració "no fa tot el que hauria de fer" quan reben un cas de discriminació contra una persona del col·lectiu. "Agafen les dades, però no dona resposta", lamenta. Amb tot, creu que s'ha de treballar amb expedients que tinguin com a resultat una sanció administrativa.
"S'ha notat la coordinació amb mossos d'esquadra"
L'Observatori assegura que es coordina "perfectament" amb els Mossos d'Esquadra quan reben un cas de discriminació. "Treballem estretament i en els darrers anys s'ha notat", explica el president de l'entitat. El cos policial els deriva l'atenció psicosocial i des de l'entitat coordinen els casos perquè els agents puguin identificar els agressors.
Rodríguez es mostra preocupat per l'augment de discriminacions a través de les xarxes socials, sobretot Twitter i Tik Tok. "Cal evitar que els adolescents, impactats per l'odi a les xarxes, actuin sobretot contra les dones trans". Per tot plegat, creu que s'hauria de controlar. "Cal regular aquest odi, tant en l'àmbit estatal com fiscal. Ser contundents i denunciar tot l'odi que es dona a les xarxes socials", remarca.
"Cal regular l'odi a les xarxes"
Diversos actes coincidint amb el 17 de maig
Aquesta tarda, l'Observatori ha organitzat diverses activitats. A les quatre de la tarda llegiran un manifest fora del centre, situat al carrer Comte Borrell 22, a Barcelona. A partir de les cinc de la tarda s'ha organitzat una taula contra l'assetjament escolar i a les set del vespre l'Observatori entregarà els premis 17 de maig.