Ràdio Estel compleix vint anys. El 1994 va ser històric per als mitjans de comunicació de l'Església a Catalunya, amb el naixement d'una emissora que inicialment començava a funcionar a través d'una primera freqüència concedida a Barcelona, el 106,6 de la FM. I una data és especialment significativa, la d'avui, perquè va ser el 6 de maig, fa exactament vint anys, quan es va produir la primera connexió amb el repetidor i, per tant, la primera emissió en proves.
Aquesta primera fase va anar tenint continuïtat fins que, a l'estiu, van començar les emissions en proves de manera continuada i, ja al setembre, les definitives. El 28 d'octubre del 1994 es va fer la benedicció dels primers locals, a l'avinguda Diagonal de Barcelona, i l'acte inaugural oficial de Ràdio Estel, amb la presència, entre d'altres, del cardenal Ricard Maria Carles, aleshores arquebisbe de Barcelona, els qui eren bisbes auxiliars Joan Carrera i Pere Tena, l'aleshores president del Parlament de Catalunya, Joaquim Xicoy, i l'actual director d'aquesta casa, Jaume Aymar, que en aquell moment era president del Patronat de la Fundació Missatge Humà i Cristià, que gestiona l'emissora, i també delegat de Mitjans de Comunicació de l'arquebisbat de Barcelona.
Els iniciadors de Ràdio Estel
Aquell 6 de maig del 1994 és una data històrica per a aquesta casa, una emissora que naixia després d'uns anys en què s'havia gestat el projecte a través d'una comissió avalada inicialment pel cardenal Narcís Jubany i després pel cardenal Ricard M. Carles. Entre els noms lligats al naixement de la ràdio, també hi ha els de l'històric radiofonista Joan Viñas, el seu fill Paco Viñas, que va ser el primer director de Ràdio Estel, el primer cap de programació, Ramon Fraxedes, i també Maria Figueras, una laica compromesa amb l'acció social i la difusió de l'evangeli.
Expansió
La història de Ràdio Estel està marcada per les nombroses fites aconseguides, sovint amb dificultats, i també pel seu creixement arreu de Catalunya i Andorra. Després de la freqüència concedida a Barcelona, el 106,6, s'ha anat configurant tota una cadena present a totes les diòcesis amb seu a Catalunya, a partir de les concessions de diferents períodes, a les comarques pirinenques, a Girona, a la Catalunya Central, a Lleida i a les Terres de l'Ebre, entre altres territoris. Actualment, ja arriba gairebé a tot Catalunya.