Jaume Aymar, director de Ràdio Estel i del setmanari Catalunya Cristiana, Esther Nosàs, presentadora i directora del programa Rutes per Catalunya i De matinada, entre altres col·laboracions amb la nostra cadena, i Miquel Mercadal, director i presentador dels programes A tota costa i Trotamundos, han analitzat aquest dilluns, des del programa 'El Mirador de l'actualitat', el model de Ràdio Estel dins el compromís de l’Església amb els mitjans de comunicació. Jaume Aymar ha destacat la figura del bisbe Joan Carrera, "un home que va creure molt en el mitjà, perquè creia molt en els instruments i, a més, respectava tothom i es feia respectar". En un altre moment, ha recordat que "Ràdio Estel va néixer de miracle i continua viva de miracle, perquè aquesta paraula vol dir cosa admirable o digna d'admiració". I ha recordat "una entrevista del cardenal Jubany amb Sant Joan Pau II en què el Papa polonès li va proposar que posés una emissora de ràdio a l'arxidiòcesi". Finalment ha dit que, "en un moment en què molta gent desconfia dels mitjans generalistes, que repeteixen sovint el mateix, el model específic de Ràdio Estel presenta un segell especial que és valorat".
Esther Nosàs ha subratllat que "arribar a Ràdio Estel l'any 2002 era una experiència nova, però permetia trobar uns valors i una amistat que no es trobava en altres emissores". En aquest sentit, ha mostrat el seu desig que sigui el mitjà on treballi perquè precisament s'hi troba "com a casa", i ha valorat el fet que "els oients demostren que són sobretot amics". Miquel Mercadal, per la seva banda, ha explicat que "el canvi d'emissores anteriors, entre elles Ràdio Salut, a Ràdio Estel va permetre relaxar una mica el cos i la ment, perquè abans la pressió era excessiva". Igualment ha dit que "la confiança dels directius i dels responsables de programes és molt d'agrair i no té preu". Mercadal ha reivindicat la potència de "la ràdio de cap de setmana".
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 28 d'octubre.
Hem fet una mirada als 25 anys d’història de la nostra cadena per recollir tot el seu capital i projectar-lo a un futur apassionant, ple de potencialitats i també amb moltes incerteses. La visió cristiana i humanista de la comunicació social pivota actualment sobre una presència a tot arreu i, d’altra banda, sobre la importància de tenir mitjans propis. Els 25 anys de Ràdio Estel són una etapa de gran riquesa tant per a tot un projecte fet realitat com per al panorama audiovisual a casa nostra. Des de l’inici, amb la primera freqüència del 106.6 FM a Barcelona, s’ha apostat per un model de radiofórmula musical, amb una selecció acurada i molt pensada per a l’acompanyament de l’oient, combinada amb programes i petits espais de contingut social, de pensament, d’espiritualitat i de cultura.
A més, s'ofereix cada dia servei religiós, amb Laudes i Vespres des de Montserrat i un breu comentari de l'evangeli (entre altres propostes), i els diumenges també la Missa de Montserrat al matí i des de la Catedral de Barcelona a la tarda. Aquesta estructura, amb accents i matisos, s’ha mantingut i ha connectat amb una part important de la societat catalana, que coneix bé i valora l’oferta. En aquest quart de segle, les freqüències han crescut, i la nostra veu arriba a la majoria del territori de Catalunya i Andorra.El panorama ha canviat des que es va començar a dissenyar i plantejar l’emissora, a partir de les primeres inquietuds sorgides els anys vuitanta en el si de l’Església i de moltes comunitats cristianes. Ara Ràdio Estel viu el present i mira el futur amb la voluntat de continuar al servei de la nostra societat des d’una opció fidel a les arrels i oberta a la diversitat.
Més actualitat
Sense categoria
SOCIETAT
Cristina González, advocada: “Els menors obren diferents perfils a les xarxes socials per esquivar els controls parentals”
Segons la normativa europea, l’edat mínima per tenir un compte a les xarxes socials és els 16 anys, però molts menors se salten aquest límit per obrir-se els seus perfils
2 gener 2025
Redacció,