S’ha parlat molt, aquestes darreres setmanes des dels mitjans de comunicació, sobre la feina de metges, infermers, auxiliars, epidemiòlegs i tot el personal sanitari dels hospitals per una raó evident, el Covid-19. Però quina és la tasca dels serveis religiosos dels hospitals? Quins canvis han viscut els religiosos que ofereixen aquest servei? Ho hem comentat tot plegat aquest dimecres en el programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel amb el franciscà caputxí Felipe Ramírez. Fra Felipe s’ocupa del servei religiós i la cura espiritual de l’Hospital Clínic de Barcelona juntament amb tres religiosos més. “Habitualment els serveis son confessions o peticions que fan els mateixos malalts”, ha explicat.
A més, el frare també ha volgut posar émfasi en els canvis que ha provocat la pandèmia, perquè “l’Hospital Clínic s’ha transformat de manera radical pel COVID-19” Ha comentat igualment que “els malalts moren sols i la cosa ha canviat molt”. Amb aquesta situació tan trista, però, el caputxí ha volgut ser positiu perquè “s’ha eixamplat el cor i la gent està molt més solidària”, i ha conclòs que, “en aquest moment tant crític, donem el millor que tenim pels malalts”.
En un altre moment, Fra Felipe ha destacat que vivim en “un moment propici per poder fer-nos més preguntes fonamentals sobre el sentit i la transcendència”. En aquest context, ha explicat que “avui el món s’allunya del discurs de la mort, de la qual no es vol parlar”. Finalment el caputxí i prevere de l’Hospital Clínic ha assegurat que “aquesta pandèmia ens ha fet veure que és una realitat propera, com va passar a l’època de Sant Francesc, que ja parlava de la mort com una germana, perquè ningú pot fugir d’ella”.
Pots tornar a escoltar AQUÍ
Més actualitat
SOCIETAT
Joan Delort acusa Carlos Mazón de ser “un Pinotxo amb potes”
El recent jubilat director dels Bombers diu que la gestió de la Dana al País Valencià va ser “un desastre” i que les morts eren “evitables” i ha acusat “d’incompetència” el govern de la Generalitat Valenciana
9 gener 2025
Redacció,